eur:
394
usd:
369.14
bux:
65785.59
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Az NNK által közreadott képen szkafandert viselő szakember dolgozik az NNK Nemzeti Biztonsági Laboratóriumában 2020. január 31-én. A Nemzeti Népegészségügyi Központban (NNK) található Közép-Európa egyetlen, közegészségügyi célból létrehozott, legmagasabb biológiai biztonsági szintű (BSL-4) laboratóriuma, a Nemzeti Biztonsági Laboratórium (NBL), ahol a legveszélyesebb, úgynevezett 3-as és 4-es kockázati  csoportba tartozó vírusokkal és baktériumokkal foglalkoznak.
Nyitókép: MTI/NNK

A koronavírus újabb rejtett tünetét fedezhették fel

Spanyol kutatók a koronavírus-fertőzés tünetei után kutatva a lábon találtak érdekes elváltozásokat.

A koronavírus-fertőzés tüneteinak nagy része – köhögés, láz, izomfájdalom – nem egyedi, lehet szó influenzáról vagy megfázásról is, ezért a kutatók olyan tüneteket keresnek, amelyek révén egyértelműen kiszűrhetők a koronavírus-pozitív betegek.

Spanyol orvosok pedig most egy újabb, érdekes jelét találták a fertőzésnek. Néhány fertőzött esetében apró sérüléseket figyeltek meg a betegek lábain. A tudósok szerint ezek a lilás színű léziók hasonlítanak a bárányhimlő vagy a kanyaró okozta kiütésekre, illetve a fagyási sérülésekre. A legtöbbször a lábujjakon jelennek meg, és nyom nélkül tűnnek el – írja a hvg.hu.

Ami igazán fontos lehet, hogy ezek a jelek azoknál a betegeknél jelentkeztek, akik megfertőződtek ugyan, de más tüneteket nem produkáltak, vagyis lényegében hordozók/fertőzők. A mostani felfedezés éppen ezért megkönnyítheti a szűrést végző orvosok dolgát. Egyelőre még csak kezdeti stádiumban van a felfedezés, de Európa több részén, számos fertőzött esetében megfigyelték már a hegeket a lábon.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×