INFORÁDIÓ 
2020. július 12. vasárnap
Dalma, Izabella

állattenyésztés

virtuális világ

tehén

tej

Sajátos kísérletet végeznek Oroszországban

Sajátos kísérletet végeznek Oroszországban

Infostart

Szintet léptek a virtuális világgal kapcsolatos próbálkozások.

Egy orosz farm jelenleg azt próbálja kideríteni, hogy a virtuális valóság hogyan hat a tehenek tejhozamára. Egy nemzetközi kutatás ugyanis arra a feltételezésre jutott, hogy a nyugodt légkör észrevehetően javítja a tehenek által megtermelt tej mennyiségét, olykor a minőségét is. A moszkvai régió egyik legnagyobb tejgazdasága, a RusMoloko alkalmazottai ezért, IT-szakértők közreműködésével arra vállalkoztak, hogy ezt a teóriát a virtuális valóság segítségével teszteljék, írta a newshub.nz cikke alapján az agrarszektor.hu.

(The Ministry of Agriculture and Food of the Moscow Region)
(The Ministry of Agriculture and Food of the Moscow Region)

A szarvasmarhák látásáról rengeteg tanulmány és tudományos értekezés létezik. Tudott, hogy a látható színtartományból a vörös árnyalatait jobban érzékelik, a zöld és a kék színeket viszont kevésbé. Ezért a szakemberek egy, kifejezetten a tehenek valóságérzékelésére szabott nyári mezőt mutató szimulációt raktak össze.

Az első kísérlet során a tudósok azt tapasztalták, hogy a jószágokban csökkent a szorongás, és általánosan jobb hangulatba kerültek. A kísérlet koordinátorai azt ígérték, hogy a VR-technológiának a tehenek tejtermelésére gyakorolt hatását egy átfogó tanulmányban fogják prezentálni.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018