eur:
389.51
usd:
357.67
bux:
73375.88
2024. július 23. kedd Lenke

Mitől legyen okos az okospad? Most bárki megmondhatja

Utcai padok okosítására írt ki pályázatok egyetemistáknak a T-Systems. A társaság Digitális Város Programvezetője azt mondta: olyan ötleteket várnak a pályázatokban november 11-ig, amelyek nemcsak megvalósíthatóak, hanem a közösségi élményt is erősítik.

Vannak olyan félelmek, amelyek szerint az emberek a technológia fejlődésével eltávolodnak egymástól, a mai fiatalok kevésbé személyesen, sokkal inkább a különböző IT-kütyükön keresztül kommunikálnak – emlékeztetett Kiss Ferenc.

„Ezt megpróbálnánk úgy módosítani, hogy az új technológiát segítségül hívva a közösséget is tudjuk építeni. Az a célunk, hogy olyan eszköz, tárgy kerüljön egy egyetem, egy város életébe, ami annak ellenére, hogy a legújabb technológiákat használja, mégis közösséget épít, és összehozza az embereket, hogy a személyes és a társadalmi kapcsolatok minél jobban tudjanak kiépülni” - közölte a programvezető.

„Az okospad viszonylag új ötlet, új technológia, ami külföldön is eléggé új ötlet a városokban. Azt szeretnénk megtudni, hogy valójában mi kell a felhasználóknak” - mondta Kiss Ferenc.

„A technológiát úgy össze tudtuk rakni, hogy az biztonságos legyen, a legújabb technológiákat használja, és jól működjön. Viszont amikor azokat a szolgáltatásokat kellett volna rátenni, ami összehozza az embereket, ami társadalmilag hasznos, a kollégák azt mondták, hogy régen jártak egyetemre, nem tudják, hogy mi kell a mai fiataloknak” - mesélte a vezető.

Éppen ezért kérdezik meg magukat a fiatalokat. Az ötletpályázaton olyan felhasználói ötleteket szeretnének kapni, amelyek megmutatják, mi az a tartalom, mi az a szolgáltatás, ami miatt odamennének egy ilyen padhoz.

„Azt szeretnénk megtudni, hogy ők mire használnánk leginkább” - fogalmazott.

„A pályázat kiírásánál nagyon odafigyeltünk arra, hogy ne adjunk ötleteket. Egy-két ötlet ugyan bekerült a kiírásba, de semmiféleképpen sem szeretnénk ötleteket adni, nem szeretnénk korlátozni a pályázókat. Azt szeretnénk, ha elszabadulna a fantáziájuk, és még az elsőre merésznek vagy bátornak tűnő ötletekkel is előállnának. Mert lehet, hogy éppen az az ötlet lesz a legjobb, ami elsőre bátornak vagy talán megvalósíthatatlannak is tűnik” - fogalmazott a T-Systems Digitális Város Programvezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×