eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kávéra és drogra esküsznek a pókerjátékosok

Az amerikai és kanadai pókerjátékosok nyolcvan százaléka rendszeresen használ kábítószereket - hívták fel a figyelmet amerikai kutatók.

A floridai Nova Southeastern University gyógyszerészeti intézetének kutatói a Las Vegas-i póker-világbajnokságon kérdezték a játékosokat arról, szoktak-e kábítószereket használni. Kevin Clauson, a kutatás vezetője az UPI-nak úgy nyilatkozott, a válaszadók nyolcvan százaléka ismerte be, hogy időnként fogyaszt drogot, rendszerint marihuánát, kokaint, amfetaminokat vagy receptre kapható nyugtatókat.

"Saját bevallásuk szerint sokan rengeteg kávét és energiaitalt is isznak" - mondta a szakember. "A játékosok elsősorban azért fogyasztanak drogokat és koffeintartalmú italokat, hogy jobban tudjanak koncentrálni, és hogy hosszabb ideig bírjanak fent maradni. Mind a két cél fontos számukra, hiszen egy-egy pókerverseny akár órákig is tarthat" - tette hozzá Kevin Clauson.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×