eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Sült hús és forró fém szagát árasztja az űr

A NASA űrhajósai szerint az űr szaga leginkább a sült húséra és a forró fémére emlékeztet - beszámolóik alapján egy illatszakértő megpróbálja az "űrszagot" a Földön is előállítani.

Az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Légügyi és Űrhajózási Hivatala, a NASA különleges munkára kért fel egy angol parfümszakértőt: állítsa elő a Földön azokat a szagokat, amiket az űrben lehet érezni.

Steven Pearce az asztronauták elmondásaira hagyatkozhat. Az űrhajósok többsége sült steak és forró fém illatáról számolt be az interjúk során, egy űrhajós pedig a hegesztéséhez hasonlította az űrben érzett szagot.

Az űrhivatal akkor figyelt fel a brit férfira, amikor az egy kiállítás alkalmából a Mir űrállomáson tapasztalt illatokat állította elő.

"Már sikerült megalkotni a sült steak illatát, de a forró fémmel nehezebb dolgunk van" - nyilatkozta az illatszakértő.

A NASA az űrhajósok kiképzéséhez akarja bevetni az előállított "űrszagot".

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×