eur:
389.32
usd:
363.02
bux:
67982.46
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Elképesztő videó a víz alatt haladó autóról

A filmvásznon - ahol minden lehetséges - már láthattak a nézők olyan csodaautót, amely képes a víz alatt haladni. Mosta azonban a valóságban is megcsodálható a kabrió, amely a levegőben ugyan nem közlekedik, de a szárazföldön és a víz alatt kiváló közlekedési eszköznek bizonyul.

Egy 30 évvel ezelőtt készült James Bond-film, A kém, aki szeretett engem ihlette annak az autónak az alkotóját, amely képes a víz alatt is közlekedni. És mint ahogy a filmben egy fehér Lotus Esprit szerepelt, úgy a tervező a valóságban is ragaszkodott ehhez a típushoz.

Ha meg akarja nézni az autót, kattintson ide.

A nyíltan Bond-rajongó férfi most elkészítette a csodaautó korszerű változatát, amely nemcsak a víz alatti mutatványra képes, hanem a modern kor követelményeinek is megfelel. A különleges élményt nyújtó jármű csaknem két órán át képes a víz alatt haladni.

A filmben ugyan egy zárt autó szerepel, amely a víz alatt behúzza a kerekeit, és speciális hajtóműveket enged ki, a most elkészült prototípus azonban nyitott, így az utasoknak ajánlott búvárfelszerelést is magukkal vinniük. A készítő szerint egy zárt autót a víz alatti nyomás miatt sokkal nehezebb lett volna elkészíteni.

Az sQuba névre hallgató autó, amely 1 millió euróba került (260 millió forint), jövő hónapban kerül a látogatók elé a Genfi Motor Show-n. A jármű 10 méter mélyre képes lemerülni a vízben.

Az autó 52 éves alkotója azt állítja: három évtizede azon gondolkodik, hogyan készíthető el a csodajárgány. Végül egy olyat alkotott, amelyben a benzinmotor helyén három elektromos motor van, amelyből kettő a propellereket hajtja.

Az autó azért is különleges, mert rendkívül környezetbarát, káros anyagot ugyanis egyáltalán nem bocsát ki magából.

Az eredeti Bond-jelenetet itt láthatja:

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×