eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Milyen gyorsan repül a baseball-labda a világűrben?

Megtartotta a világűrből közvetített első tanóráját az Endeavour fedélzetén utazó tanárnő. Barbara Morgan közel fél órán át válaszolt a gyerekek kérdéseire.

Az 55 éves Barbara Morgan az 1985-ben indított "Tanár az űrben" nevű program keretében vesz részt az amerikai űrrepülőgép küldetésén. Volt iskolájának diákjai 25 percen át tehették fel kérdéseiket az űrutazásról.

A diákokat például az érdekelte, hogy milyen gyorsan repül a világűrben egy megütött baseball-labda, vagy miként lehet inni a súlytalanságban.

A tanárnő három társa be is mutatta a gyakorlatban a magyarázatokat, vagyis beleütöttek egy baseball-labdába, majd egy palackból piros színű folyadékot öntöttek ki, hagyták, hogy az innivaló előbb lebegjen egy ideig, és csak ezután fogyasztották el az űritalt.

A kilövéskor a NASA a többi között azzal a feladattal bízta meg a tanárnőt, hogy tartson ismeretterjesztő foglalkozásokat a gyerekeknek az űrből.

Az Endeavour - a 7 fős legénységgel a fedélzetén - várhatóan augusztus 22-én tér vissza a Földre.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×