eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
IZU, JAPAN - JULY 27: Kata Blanka Vas of Team Hungary crosses the finishing line in fourth place during the Womens Cross-country race on day four of the Tokyo 2020 Olympic Games at Izu Mountain Bike Course on July 27, 2021 in Izu, Shizuoka, Japan. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)
Nyitókép: Tim de Waele/Getty Images

Óriási meglepetés és bravúr: Vas Kata Blanka olimpiai negyedik hegyikerékpárban

Vas Kata Blanka elképesztő teljesítményt nyújtva negyedik helyezett lett a női hegyikerékpárosok versenyében a tokiói olimpián. Az élmezőny legfiatalabb tagjaként érte el a magyar kerékpársport eddigi legjobb olimpiai helyezését.

Vas Kata Blanka kiválóan rajtolt, az utolsó sorból az első tíz közé került már az első néhány száz méteren. Utána akadt egy elcsúszása, de azonnal nyeregbe pattant, és a közvetlen élmezőny, a többiek után eredt. Szinte holtpont nélkül tekerte végig a versenyt, 1:17.57 alatt ért célba, 2 perc 9 másodperccel a győztes mögött.

Különösen a negyedik és az ötödik körben remekelt, akkor „szedte le” a svájciak kivételével az előtte lévőket.

A három dobogós hely – szintén nagyon váratlanul – a svájciaké lett, nagy meglepetésre a legnagyobb esélyes, az utóbbi időkben minden versenyét nyerő Pauline Ferrand-Prévot nem tudta velük tartani az iramot. A győzelmet Jolanda Neff szerezte meg, közel másfél perces előnnyel két honfitársnője, Sina Frei és Linda Indergand előtt.

A mindössze 19 éves Vas Kata Blanka a magyar helyi kerékpársport kiemelkedően legnagyobb sikerét érte el, ebben a számban korábban, 2012-ben, Londonban, Benkó Barbara huszonhetedik lett. Benkónak egyébként most is kijár az elismerés: ő szerezte meg Magyarországnak a tokiói kvótát, amellyel aztán Vas Kata Blanka indulhatott.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×