eur:
368.28
usd:
344.61
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
IZU, JAPAN - JULY 27: Kata Blanka Vas of Team Hungary crosses the finishing line in fourth place during the Womens Cross-country race on day four of the Tokyo 2020 Olympic Games at Izu Mountain Bike Course on July 27, 2021 in Izu, Shizuoka, Japan. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)
Nyitókép: Tim de Waele/Getty Images

Tokió magyar meglepetésembere: imádkoztunk az esőért!

Kevéssel a célba érkezés után Vas Kata Blanka, az olimpia női hegyikerékpáros számának negyedik helyezettje nyilatkozott az M4 Sportnak.

„Nagyon nehéz volt, és nagyon izgultam, az utolsó sorból indultam, de szerencsére a jó oldalra álltam végül és jó nyomot választottam. Nagyon-nagyon jól sikerült a rajtom, utána hibáztam párat, de bíztam magamban, hogy a saját tempó jó lesz. Az elején láttam, hogy ott van előttem a csoport, de nem akartam hamarabb rájuk felérni, mert akkor megrogytam volna. Végig a saját tempóm mentem, s így sikerült a negyedik helyre beérni” – nyilatkozott a magyar kerékpáros közvetlenül a verseny után.

„Szerintem nem az erő volt az a pont, ahol jobb voltam, hanem a technika, a pálya felfelé is iszonyatosan technikás volt a sár miatt, mert mindig kipörgött a kerék. Szerintem az volt a legnagyobb előnyöm, hogy én tudok menni a sárban – folytatta. –

Imádkoztunk az esőért, azt kívántuk, hogy ma essen, tegnap meg (Parti) Andrisnak ne essen, így pont jól jött ki.

Ez pályafutásom legjobb eredménye, én voltam a legfiatalabb a mezőnyben, s negyedik lettem, hát, nem hiszem el! Előzetesen egy top tízet mondtam, de azt hozzátettem, hogy fogalmam sincsen a többiekről, mert nem versenyeztem világkupán az elitmezőnyben, csak U23-ban, így elképzelésem sem volt, hogy mire lehet elég az erőm.

Nem tudtam bejárni a pályát a verseny előtt, mert a rajt előtt egy órával még átépítették,

ami azért elég fura egy olimpián, de segített, hogy kivették a sziklakertet. Lényeges, hogy a saras emelkedőket, amelyeken sokat lehetett nyerni, sikerült bejárnom, s így megtalálni a jó nyomot, abszolút hasznos volt.”

A magyar versenyző befutója (00:50-től):

Címlapról ajánljuk
Tálas Péter: Putyin haláláig fog küzdeni, mert nem tehet mást
Aréna

Tálas Péter: Putyin haláláig fog küzdeni, mert nem tehet mást

Az ukránok számára egy nagyon sikeres ellentámadás hozhatja meg a béketárgyalásokat, míg az orosz ellencsapást a hiányos tisztikar is nehezíti – véli a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének igazgatója. Tálas Péter erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×