eur:
394.18
usd:
369.51
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Bánhidi Ákos, a magyar short track válogatott edző-menedzsere a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres versenyének negyeddöntője alatt a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 9-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Bánhidi Ákos: még utoljára mindenki odateszi magát

Szeretnénk szépen búcsúzni a pekingi olimpiától - mondta a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott edző-menedzsere.

A tréner kedd reggel kijelentette: felemelő érzés volt számára és örök élmény, hogy hétfőn este meghallgathatta a magyar himnuszt az 500 méteren győztes Liu Shaoang tiszteletére.

"Egészen biztosan mindenki odateszi magát a short track zárónapon szerdán. Hazudnék, ha azt mondanám, nem éreztem korábban egy picit olyat, hogy szép volt, jó volt, elég volt, már mehetnénk haza, de ezek a versenyzők profik, és tudják, hogy az utolsó napon is érhetnek el szép eredményeket" - mondta Bánhidi.

A férfi váltó - amely címvédőként érkezett Pekingbe - ezúttal majd a B döntőben szerepelhet egy rossz elődöntős váltás miatt. Akkor Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Krueger John-Henry és Nógrádi Bence futott. Varnyú Alex az elődöntő előtti napon érkezett ki a kínai fővárosba koronavírus-fertőzés miatt, így ő kimaradt.

"A pillanatnyi forma dönt majd, hogy lesz-e változás az összetételen. Addig van még edzésünk is, és szerencsés helyzetben vagyok, hiszen a futam előtt fél órával kell kijelölnöm a négy versenyzőt" - tette hozzá az edző-menedzser.

A férfi váltó A döntőjében öt válogatott szerepel, míg a B-ben három (a magyar mellett a japán és a holland), így - ha nincs mezőny végére visszasoroló sárgalapos kizárás, akkor - a magyarok legfeljebb az összesített hatodik helyet csíphetik el.

Szerdán rendezik a női 1500 métert is Jászapáti Petrával és Kónya Zsófiával, mindketten bronzérmesek voltak a vegyesváltóval Pekingben. Jászapáti ezenkívül sorra hozta az egyszámjegyű eredményeket: hetedik lett 500-on és nyolcadik 1000-en.

"Petra 1500-on is volt már dobogós világkupa-versenyen. Nem áll kisebb lehetőség előtt ezen a távon sem. Kérdés, hogy fejben mennyire tudja magát felrántani erre a számra. Kónyának nem ez a kulcstávja, nem volt véletlen, hogy szerettük volna becserélni ide Sziliczei-Német Rebekát, de nem lehetett" - mondta Bánhidi.

Két tartalék, Sziliczei-Német és a váltóra jelölt Tiborcz Dániel már korábban hazautazott, mivel nincs rá mód, hogy őket szerepeltessék.

A magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott több történelmi tettet hajtott végre Pekingben: három érmet gyűjtött, a vegyes váltó bronzérmével női dobogósa, Liu Shaoang személyében pedig egyéni téli olimpiai bajnoka is van már Magyarországnak. A csapat ezen kívül szerzett egy negyedik és hatodik helyezést is férfi 1500 méteren.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×