eur:
393.76
usd:
368.29
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
A győztes Liu Shaoangot (háttal) köszöntik, jobbról Csang Csing Lina vezetőedző (j2) és Liu Shaolin Sándor (k), Liu Shaoang testvére a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyének döntője után a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 13-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Így lehetett Liu Shaoangot mentálisan felrázni

A táv újdonsült olimpiai bajnoka sokkal érettebb lett az elmúlt négy évben Csang Csing Lina, a magyar válogatott edzője szerint.

A kínai tréner Liu Shaoang érettségét emelte ki a pekingi téli olimpia 500 méteres döntője után az M4 Sportnak nyilatkozva. „Nagyszerű fizikai adottságai vannak, így nála inkább a mentális fejlődésre kellett koncentrálni. Meg kellett vele értetni, hogy ő bajnok alkat, és hogy miként lehet ennek megfelelően teljesíteni. Sokkal nehezebb így versenyezni, mint ha nem lenne az" - mondta.

Csing Csang Lina arról is beszélt, mit tanácsolt a döntő előtt Liu Shaoangnak: ne gondoljon semmi másra, csak vegye végig a lépéseket ahhoz, hogy tökéletes négy és fél kört és 40 másodpercet tudjon futni, és ha így lesz, képes megnyerni az aranyérmet.

"Így kell őt mentálisan felrázni és nem szabad hagyni, hogy a végeredményen járjon az agya. Ha csak arra gondol, hogy hogyan építse fel a futamot a jégre lépéstől a célig, akkor meglesz a siker. Boldogan látom, hogy az elmúlt négy évben nemcsak fizikailag, hanem fejben is igazi bajnok lett."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×