eur:
393.5
usd:
364.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A német Christoph Hafer és Matthias Sommer a 2022-es téli olimpia férfi kettes bobszánkó versenyének első futamában a jencsingi Hsziaohajte Bob- és Szánkópályán 2022. február 14-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Kilenc arany talál gazdára kedden Pekingben

Kilenc számban is aranyat osztanak kedden a pekingi téli olimpián. A lesznek „slágerszámok”, mint a női lesiklás és a két csapatverseny gyorskorcsolyában.

A női lesiklásban nem indul az egyik esélyes, a szlovák Petra Vlahová, aki bokasérülése miatt hazautazott. Ott lesz viszont (talán) a mezőnyben az olasz Sofia Goggia, aki néhány hete eltörte a lábát, mégis szeretne indulni. Lara Gut-Behrani, Mikaela Shiffrin és Ester Ledecká is versenyre kész.

Gyorskorcsolyában a női és a férfi csapatversenyt is kedden rendezik, a hollandok mindkét nemben esélyesek, bár a férfiaknál a negyeddöntőben a norvégok korcsolyázták a legjobb időt. Az elődöntő párosítása: Norvégia–Hollandia, Egyesült Államok–Orosz olimpiai csapat.

A nőknél sem mentek jól a hollandok, de alighanem maradt még bennük tartalék. A kanadaiakkal meccselnek majd az elődöntőben. Az első körben remekül futó japánok az oroszokkal kerültek párba.

Szerepel még a programban a férfi kettes bob 3. és 4. futama, német siker várható.

A hódeszkában a big air döntőjét rendezik, síakrobatikában a női slopestyle fináléját. Ugyancsak aranyat osztanak az északi összetettben. A franciák, a norvégok és az oroszok között dőlhet el a sílövők férfi váltószáma.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×