eur:
394.48
usd:
358.04
bux:
71644.35
2024. augusztus 14. szerda Marcell
TOKYO, JAPAN - SEPTEMBER 04: Pramod Bhagat of Team India competes in the Badminton Mens Singles SL3 Final against Daniel Bethell of Team Great Britain on day 11 of the Tokyo 2020 Paralympic Games at Yoyogi National Stadium on September 04, 2021 in Tokyo, Japan. (Photo by Kiyoshi Ota/Getty Images)
Nyitókép: Kiyoshi Ota/Getty Images

Másfél éves eltiltást kapott a paralimpiai bajnok

Pramod Bhagat paralimpiai bajnok indiai tollaslabdázót doppingvétség miatt 18 hónapra eltiltották a versenyzéstől.

Fegyelmi büntetését a sportági világszövetség (BWF) jelentette be szerdán. A másfél évre szóló eltiltást azért kapta a 2021-es, tokiói paralimpia aranyérmese, mert 12 hónapon belül háromszor nem tett eleget az úgynevezett holléti kötelezettségének, vagyis a doppingellenőrök nem találták ott a megadott időben azon a helyszínen, ahol mintát kellett volna szolgáltatnia. Ez az előírások szerint doppingvétségnek minősül.

Pramod Bhagat, aki a paratollasozóknál négyszeres világbajnok férfi egyesben és kétszeres vb-aranyérmes férfi párosban, hiába fellebbezett a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál, a CAS illetékesei megerősítették, hogy az indiai sportoló megsértette a BWF doppingellenes szabályzatát.

Eltiltása miatt nem indulhat a párizsi paralimpián, amelyet augusztus 28. és szeptember 8. között rendeznek meg.

Címlapról ajánljuk

Fojtogatja a görögöket a hőkupola, robbanásszerűen keletkezhetnek újabb erdőtüzek

Az extrém meleg és a becsapdázódott forró, szubtrópusi eredetű levegő okozza a görögországi erdőtüzeket – mondta az InfoRádióban Kókai Ádám, a HungaroMet meteorológusa. Jambrik Rudolf nyugalmazott tűzoltó ezredes pedig arról beszélt, hogy milyen sok körülmény gyorsíthatja a tűz terjedését. Athén környékén végre sikerről számoltak be a katasztrófavédők.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.15. csütörtök, 18:00
Tálas Péter
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézetének egyetemi docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×