eur:
396.86
usd:
366.54
bux:
73126.32
2024. augusztus 2. péntek Lehel
Milák Kristóf rajtol a férfi 200 méteres pillangóúszás második elődöntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Párizs melletti Nanterre-ben lévő Paris La Défense Arénában 2024. július 30-án.
Nyitókép: Kovács Tamás

Milák Kristóf a legjobb idővel középdöntős, Kós Hubert is továbbjutott

Milák Kristóf a legjobb idővel került a középdöntőbe 100 m férfi pillangón, a párizsi olimpián.

A 200 m pillangó ezüstérmese, valamint Kós Hubert, a 200 m hát tegnap esti aranyérmese is a harmadik előfutamban úszott, előbbi az ötös, utóbbi a hármas pályán. Közöttük a svájci Noé Ponti, a szám tokiói bronzérmese tempózott.

Milák Kristóf, aki ezen a távon három éve ezüstérmes lett Caeleb Dressel mögött, végig vezetett, 23.57-tel fordult, majd 50,19-cel ütött célba. Nem csupán a futamában lett első, hanem a negyedik és az ötödik futamban sem úszott nála senki jobbat. (Az első kettőben gyengébb úszók szerepeltek – hozzá képest.)

Kós Hubert, aki mindössze négy órát aludt a csütörtöki siker után, becsületesen nekidurálta magát, s a körülményekhez képest kifejezetten jól úszott. Az első 50 métert 24,16-ra teljesítette, hatodiknak fordult, majd feljött a negyedik helyre. Az 51,58-as idő a tizennegyedik legjobb a mezőnyben, azaz este ott lehet a középdöntőben.

Összesítésben Milák Kristóf mögött a kanadai Josh Liendo úszta a második, Noé Ponti a harmadik, a francia Maxime Grousset a negyedik legjobb időt. Heten úsztak 51.00 másodpercen belül, köztük Caeleb Dressel, akié a hatodik idő. Mindez azt ígéri, hogy mindenképpen 51.00-en belüli idő kell majd a döntőhöz. Folytatás este, 21.05-kor a középdöntővel.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc a nyugati–orosz fogolycseréről: mindkét fél sikerről beszél, ettől azonban nem várható pozitív változás

Kaiser Ferenc a nyugati–orosz fogolycseréről: mindkét fél sikerről beszél, ettől azonban nem várható pozitív változás

Vélhetően Németország eddigi ellenállásának megtörése eredményezte, hogy megvalósulhatott Törökországban a Nyugat és Oroszország közötti nagy fogolycsere – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense. Kaiser Ferenc szerint Oroszország és Fehéroroszország gyakorlatilag „terrorszervezetként" viselkedett a tárgyalások során.

Sós Csaba: Kós Hubert nyomasztó teherrel érkezett

Kós Hubert olyan fiatal, aki példakép lehet, és nem csak azért, mert olimpiai bajnok lett – mondta a párizsi játékok első magyar aranyérmeséről az úszóválogatott szövetségi kapitánya.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×