eur:
392.88
usd:
366.58
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Hosszú Katinka nem számított a második aranyra

Hosszú Katinka tudta, hogy ha "összerakja" az úszását, akkor érmes lehet 100 méter háton, de nem az aranyra gondolt, amelyet végül megnyert a riói olimpiai úszóversenyeinek harmadik versenynapján.

"Beszéltük Shane-nel (férje és edzője Shane Tusup), nagy hibám volt az előfutamban és az elődöntőben is, hogy nem használtam ki a rövidpályán már jól működő kidelfinezésemet. Tudtam, hogy ez az, amit még hozzá tudok adni, ugyanakkor nem tudtam, hogy a többiek mennyit adtak ki magukból" - nyilatkozta a riói éjszakába nyúló sajtótájékoztatóján a kétszeres olimpiai bajnok, aki minden idők második legjobb idejével, 58.45 másodperccel nyerte a finálét.

Hosszú - aki a nyitónapon 400 méter vegyesen óriási világcsúccsal győzött - megjegyezte, természetesen cél volt ebben a számban is a minél jobb szereplés, de erre nem számított. "Mondtam, hogy száz méter háton bármi megtörténhet. Itt elég egy apró hiba és vége, nincs idő javítani. Ugyanakkor tudtam, hogy ha minden összejön és össze tudom rakni az úszásomat, akkor érem lehet, de nem gondoltam, hogy arany."

A 27 éves magyar versenyző elmondta, mindkét győzelme különleges számára. "Mindennek megvan a maga szépsége, a 400 méter vegyes győzelmem olyan volt, amiről álmodtam is. Milyen jó is lenne, ha ötven méterrel a vége előtt már olimpiai bajnoknak lehet mondani valakit, mint Egerszegi Krisztinát. Viszont azért ez is nagyon érdekes, amikor a végén kell izgulni picit."

Hosszú a következő versenynapon a 200 méter pillangó előcsatározásaiban szerepel, majd az esti programban várhatóan az elődöntőben, valamint - biztosan - a 200 méter vegyes fináléjában áll rajthoz. Utóbbiban világbajnok és világcsúcstartó. Megjegyezte, majd még átbeszélik a programot, hiszen ma nem volt egyszerű dolga a 100 méter hát döntője után a 200 méter vegyes elődöntőjében, ahol a második időt megszerezve jutott tovább.

Hosszú - aki kérdésre válaszolva megjegyezte, hogy még bőven van benne tartalék - a magyar úszósport 27., Rióban pedig Szász Emese sikere után a magyar küldöttség második és harmadik aranyérmét szerezte meg.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Ha Ukrajna élni akar, harcolnia kell – De mire lesz elég az amerikai segélycsomag?

Ha Ukrajna élni akar, harcolnia kell – De mire lesz elég az amerikai segélycsomag?

Több hónap huzavona után az Egyesült Államok törvényhozása megszavazta, Joe Biden elnök pedig mára virradóra aláírta azt a törvényt, amely az eddigi legnagyobb, összesen 61 milliárd dolláros katonai segélycsomagot biztosítja Ukrajna számára. A támogatás mérete példa nélküli, az viszont nagy kérdés, hogy mire lesz elég. Képesek lehetnek-e az ukránok visszafoglalni az oroszok által megszállt területeket, vagy csupán a védelmi képességeik lesznek erősebbek? Kell-e tartani eszkalációtól az új fegyverek miatt, és mi lehet Oroszország jelenlegi, valós célja a háborúban? Továbbá milyen keretben érdemes értelmezni az eseményeket, tényleg a Nyugat sorsa dőlhet el Kelet-Ukrajnában vagy csupán szláv belharcról van szó? Egyebek mellett ezekről a témákról kérdeztük Kaiser Ferencet, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Biztonsági Tanulmányok Tanszékének docensét az Ukrajnának megszavazott amerikai katonai segély apropóján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×