eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Rászálltak a doppingellenőrök Kapás Boglárkára

Bő egy óra alatt három világcsúcsot láthatott a közönség a riói uszodában, amely az olimpiai második napjának döntőire már jobban megtelt, kevesebb volt az üres szék, mint szombaton este, főként annak köszönhetően, hogy több brazil versenyző is érdekelt volt.

A svéd Sarah Sjöström 100 méteres női pillangóúszásban végig vezetve, 55.48 másodperccel diadalmaskodott, és saját régi rekordját adta át a múltnak.

„Ez a legsúlyosabb érem, amit valaha nyertem” – mondta pályafutása első olimpiai aranyáról.

Férfi 100 méter mellen Adam Peaty repesztett 57.13 másodpercet, így tovább javította saját, egy nappal korábbi rekordját. Favorithoz méltóan nyert, teljesen más tempóban úszott, mint a mezőny.

A győzelem után alig találta a szavakat. „Ez őrület, elképesztő érzés, valószínűleg nem is tudok majd aludni éjjel” – mondta a 21 éves brit, aki az Eb- és a vb-arany után most tette teljessé kollekcióját.

Aztán következett a női 400 gyors fináléja, Kapás Boglárkával és az egyértelmű esélyes Katie Ledeckyvel. Az amerikait ezúttal nem lehetett megfogni, gyorsan ellépett a mezőnytől, és a világcsúcs sem jelentett akadályt, közel két másodperccel úszott jobbat (3:56.46), mint két éve.

Csak az volt a kérdés, hogy ki állhat még dobogóra, és erre az ötszörös Európa-bajnok magyarnak is volt esélye, hiszen fokozatosan jött fel, az első 100 után még hetedik volt, majd ötödikként fordult, 250-nél pedig már a negyedik helyen úszott. Tovább azonban már nem tudott javítani, a brit Jazmin Carlin és az amerikai Leah Smith is előtte csapott célba. A 4:02. 37 perces eredmény így is egyéni legjobbja.

Kapásnak, ahogy a délutáni előfutam után, ezúttal is doppingellenőrzésre kellett sietnie, így nem tudott hosszan nyilatkozni. Azt remélte, hogy a bronzérmet meg tudja csípni.

„Kicsit csalódott voltam, amikor megláttam, hogy nem vagyok dobogós. Azt reméltem, hogy ez az időeredmény elég lesz a bronzéremre, de nagyon erős volt a mezőny, szóval ez a negyedik hely is szép” – mondta.

Az Újpest versenyzője szerint Ledecky nagyon erősen kezdett, de tudta, hogy neki nem szabad ezt követnie mert akkor nem bírná az iramot. Az idejét biztatónak nevezte a 800 gyors előtt. „400-on inkább erő kell, mint állóképesség, nekem viszont inkább állóképességem van. Ha 400-on, ilyen erős mezőnyben negyedik tudok lenni egy jó idővel, akkor 800-on sokra lehetek képes” – tette hozzá.

100 háton Hosszú Katinka a második helyen jutott be a hétfő esti fináléba (58.94 másodperc). A futam után nem volt teljesen elégedett, úgy érezte, hogy sok mindent elrontott, de bízik abban, hogy ezeket ki tudja javítani.

A férfi 4x100 méteres gyorsváltók között az amerikaiak nyertek fölényesen, Michael Phelps megszerezte 19. olimpiai aranyérmét, és 23. érmét.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×