eur:
391.02
usd:
366.97
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Szász Emese: Néha a sírás kerülget

Szász Emese még hátrányban is hitt abban, hogy legyőzheti olasz riválisát a párbajtőrözők olimpiai döntőjében.

„Még nem nagyon hiszem el. Nagyon boldog vagyok, de néha a sírás kerülget, hogy az, amiért évek óta dolgozom, végre sikerült” – kezdte az újdonsült olimpiai aranyérmes párbajtőröző, Szász Emese.

A magyar vívó többször is négytusos hátrányban volt az olasz Rosella Fiamingo ellen, de végül 15-13-ra tudott győzni. Amikor arról kérdezték, hogyan tudott ebből a helyzetből felállni, visszakérdezett: „Jézusom, négy tus hátrányból nyertem?”

Aztán kifejtette, végig hitt abban, hogy végre megcsípheti az olasz világbajnokot.

„Úgy voltam vele, ha már itt vagyok, tegyek meg mindent azért, hogy szorosabbá váljon az asszó, amíg nincs vége, addig lehet próbálkozni” – emelte ki.

Mesterével, Kulcsár Győzővel taktikát is váltott, mint mondta, nem volt szabad hagynia, hogy a rivális akarata érvényesüljön.

Szász Emese Pekingben és Londonban korán kiesett, most viszont egész nap nyugodtan, magabiztosan tudott vívni.

„Korábban sokszor voltam görcsös, és akkor nem jött össze, most meg kellett próbálni lazábban vívni” – magyarázta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×