eur:
392.35
usd:
365.87
bux:
66823.12
2024. április 26. péntek Ervin

Hargitay András 4-5 érmet vár az olimpián

Tisztes helytállást és 4-5 érmet vár a magyar úszóválogatottól Hargitay András szövetségi kapitány, aki közvetlenül elutazása előtt nyilatkozott az InfoRádiónak.

Senki nem panaszkodott, bár nehézségek azért megvannak az átállással kapcsolatban, például a hajnali úszással. De mivel minden versenyző ellenfele ugyanezt csinálja, azt gondolom, hogy ez számukra egyformán nehéz lesz.

De nem kellett nyugtatni a versenyzőket. A fiatalokban persze van egy kis drukk, de a felnőttek annyira profik, hogy nincs szükség nyugtatásra. Tőlem is kérdezte a családom, hogy nem izgulok-e. Nem ez az első utam. Nyilván van az emberben van egy alapdrukk, de most még nem ért el arra a szintre, ami talán a versenyen lesz.

Hamar megkezdődnek az úszó döntők: magyar idő szerint augusztus 7-én, vasárnap hajnalban akár már érmeknek - jó esetben aranyérmeknek - is örülhetünk. Mik a legfontosabb feladatok a kiérkezés utáni napokban?

Az első feladat most az, hogy amikor megérkezünk, mindenki megismerkedik az új környezettel, az olimpiai falu és az uszoda különböző részeivel, utána pedig folytatja a felkészülést egészen addig, amíg nem kezdődik el a versenye.

Milyen eredményekre számít Rióban?

Tisztes helytállást várok, négy-öt érem szerintem reális elvárás lehet, az összes többi pedig csak ajándék. Úgy néz ki, hogy az elmúlt évek és elmúlt hónapok alapján, hogy jó szereplés lesz. Nem tudom elképzelni, hogy ne legyen. Ahhoz valami különleges szerencsétlenségnek kell történni, hogy ne szerepeljünk jól.

A négy-öt éremből hány aranynak kellene lennie?

Négynek azért kéne. Ötnek. Négy aranyérem azt gondolom nagyon szép lenne, de benne van. Ha az ember elkezd számolgatni, akkor rájön, hogy benne van.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×