eur:
395.06
usd:
370.89
bux:
65061.15
2024. április 19. péntek Emma

Löwnek jobban tetszett a 16 csapatos Eb

Joachim Löw, a világbajnoki címvédő német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint jobb volt a korábbi, 16 csapatos mezőny az Európa-bajnokságon.

Az európai szövetség (UEFA) döntése nyomán első alkalommal a mostani, franciaországi kontinenstornán vehet részt 24 válogatott, így a hat csoport közül négyből a harmadik helyezettek is továbbjutnak a nyolcaddöntőbe. Korábban csak a csoportok első és második pozíciója jelentett továbbjutást a negyeddöntőbe.

"A 16-os létszám ideális volt, mert az első naptól kezdve nagyszerű mérkőzéseket játszottak a csapatok. Most más a helyzet, de a régi rendszerhez már nyilvánvalóan nem lehet többé visszatérni. Így kell elfogadni." - nyilatkozta Joachim Löw.

A németek edzője úgy véli, nem jó, hogy egy válogatottnak két fordulót követően akkor is van esélye a továbbjutásra, ha addig csak egy pontot szerzett, de "el kell fogadnunk, hogy ez van, és fel kell készülnünk minden ellenfelünkre".

A mezőny bővítésének köszönhetően néhány kisebb labdarúgónemzet válogatottja is kijutott a tornára.

"Vannak csapatok, amelyek tisztában vannak a lehetőségeikkel, elképesztően defenzíven játszanak, de azt jól csinálják. A kisebb országok - mint Albánia vagy Wales - csapatának védekezése nagyon iskolázott" - nyilatkozta Löw.

Németország a C csoportban előbb 2-0-ra legyőzte Ukrajnát, majd gól nélküli döntetlent játszott Lengyelországgal, a harmadik fordulóban pedig Észak-Írországgal találkozik kedden 18 órától Párizsban.

Eddig 21 meccset játszottak Franciaországban, de csak egy csapatnak, Spanyolországnak sikerült két gólnál többet szereznie egy mérkőzésen. A címvédő spanyolok pénteken 3-0-ra verték a törököket.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×