eur:
392.77
usd:
365.89
bux:
66551.08
2024. április 26. péntek Ervin
Felsorakoznak a csapatok a pályán a katari labdarúgó-világbajnokság Katar-Ecuador nyitómérkőzése előtt az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. november 20-án.
Nyitókép: MTI/AP/Haszan Ammar

Foci-vb: Kemény Dénes elárulta, mit vár az angoloktól és hollandoktól

Kemény Dénest, a magyar férfi-vízilabdaválogatott volt szövetségi kapitánya szerint a vártnál jobban indult a XXII. labdarúgó-világbajnokság.

Mint mondta, a nyitómérkőzések általában nem tartogatnak izgalmakat, jellemzően gól sem születik, vasárnap viszont Enner Valencia, az ecuadoriak csatára háromszor is a házigazda Katar hálójába talált, igaz, az első gólt les miatt érvénytelenítették.

A hétfői napon három mérkőzést rendeznek, elsőként – magyar idő szerint – 14 órától Anglia lép pályára Irán ellen. A magyar férfi-vízilabdaválogatott volt szövetségi kapitánya ezzel kapcsolatban úgy vélekedett, bár a két állam vezetése között erős az ellentét, a pályán vélhetően nem fog érződni a politikai feszültség. Volt hasonlóra példa, a Falkland-szigeteki háború után, amikor az 1986-os vb negyeddöntőjében az angol és az argentin válogatott nézett farkasszemet a pályán – jegyezte meg Kemény Dénes, aki egyébként sima angol győzelemre számít a hétfői mérkőzésen.

17 órától a Szenegál–Hollandia mérkőzést követhetjük nyomon. Bár az elmúlt évtizedekben az Oranjétől mindig sokat várhattunk, idén talán mégsem tartozik a legszűkebb vett élmezőnybe, de azért vannak, akik így is dobogóesélyesnek tartják őket. Kemény Dénes szerint a hollandokat soha nem lehet leírni, mert olyan, a modern kornak megfelelő játékot játszanak lényegében negyven éve, hogy ha egy mérkőzésen esélyek, akkor annak meg tudnak felelni, amennyiben pedig nem, akkor is képesek felnőni a feladathoz. „Az, hogy az elődöntőbe el tudnak jutni, az simán benne van, bármilyen összetételű a holland csapat” – fogalmazott a korábbi szövetségi elnök.

Kemény Dénes arról is beszélt, hogy nem egy futballspecifikus probléma, hogy bizonyos válogatottaknak több napot is várniuk kell a pályára lépéssel, miközben a riválisaik már túl lesznek az első mérkőzésükön, ami viszont fokozhatja a versenylázat. Szerinte a szakmai stábnak olyan programokat kell kitalálnia, ami a játékosokat leköti, lefoglalja, legyen szó edzésről vagy szórakoztató, – akár pályán kívüli csapatépítő – időtöltésről.

Ami már biztos – noha korábban erről is szóltak a hírek –, hogy Karim Benzema nem lesz a torna sztárja, miután sérülés miatt ismét kihagyja a kontinensviadala. Legutóbb, amikor a francia válogatott győzött, magatartásbeli okok miatt maradt ki az aranylabdás csatár.

A volt szövetségi kapitány szerint – a Real Madrid játékosán kívül – ez leginkább Carlo Ancelottinak lesz a problémája, aki egy olyan játékost fog visszakapni, aki egy hatalmas csalódáson esett át. Kemény Dénes úgy véli, bár ez egy kérdőjeles sportemberi reakció lenne, Benzema fájdalmán tompíthat, ha a franciák nem szerepelnek majd kiemelkedően a vb-n.

Hétfői menetrend:

  • B csoport: Anglia–Irán, al-Rajjan (Halifa Stadion) 14.00
  • A csoport: Szenegál–Hollandia, Doha (al-Tumama Stadion) 17.00
  • B csoport: Egyesült Államok–Wales, al-Rajjan (Ahmad bin Ali Stadion) 20.00
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Tartós kamatcsökkenésre, már-már a korábbi nagyon alacsony kamatszintek visszatérésére számított eddig a magyar lakáshitelpiac keresleti oldala, ehhez képest konszenzus alakult ki arról a bankoknál, hogy a mostani 6-7%-os szinten megállt a kamatcsökkenés. Az elmúlt hetekben pedig már egyre többen vélik úgy, hogy kamatemelésekre kell sort keríteni, ma például a legnagyobb hitelközvítő is megszólalt az ügyben. Több bank vezetőjét is megkérdeztük a témáról az elmúlt napokban, válaszaik alapján egyelőre nem készülnek kamatemelésre a lakáshiteleknél, pedig lenne okuk rá. Kiemelten foglalkozunk ezzel a témával a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján, érdemes regisztrálni a szakmai eseményre!

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×