eur:
392.89
usd:
366.89
bux:
66389.03
2024. április 25. csütörtök Márk
Szamara, 2018. július 2.A brazil Neymar (j) berúgni készül csapata első gólját Willian (b) beadásából az oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjének Brazília – Mexikó mérkőzésén Szamarában 2018. július 2-án. (MTI/EPA/Taccjana Zenkovics)
Nyitókép: MTI/Taccjana Zenkovics

Mexikó ismét a nyolcaddöntőben búcsúzott

Brazília 2-0-ra legyőzte Mexikót az oroszországi labdarúgó-világbajnokság első hétfői nyolcaddöntőjében, Szamarában, így bejutott a legjobb nyolc közé.

A kezdés után a brazilok magabiztossága gyorsan elszállt, a bátor játékot felvállaló mexikóiak pár húzásból felértek, és veszélyt is teremtettek Alisson kapujánál. A 25. percben Neymar villant, a lehetőség pedig felébresztette az addig tanácstalan dél-amerikaiakat. A folytatásban több dolga akadt Ochoának - Coutinho lőtt a tizenhatosról, Gabriel Jesus cselezte magát helyzetig -, de a kicsit talán elfáradó, a középpályát így átengedő közép-amerikai gárda ellen nem tudta gólra váltani mezőnyfölényét az ötszörös vb-aranyérmes.

Ochoa és Coutinho párbaja vezette fel a második játékrészt, de kevéssel később már a mexikói kapus sem tudta megakadályozni, hogy Brazília megérdemelten vezetést szerezzen.

Mexikó cserékkel és "hadrendjének" átszervezésével mezőnyfölényt harcolt ki, de hiába támadott, helyzeteket nem tudott kialakítani. Ellentétben az olykor veszélyesen kontrázó brazilokkal, akik sokszor megelégedtek ugyan a labdatartással is, de a hajrában második találatukkal bebiztosították a sikerüket.

Mexikói számára sorozatban hetedszer jelentette a végállomást a vb-nyolcaddöntő, Brazília eközben egymás után hetedszer jutott negyeddöntőbe.

A vb-k történetében Brazília ötödször mérkőzött meg Mexikóval, a mérlege: négy győzelem, egy döntetlen és 13-0-s gólkülönbség.

Az ötszörös vb-aranyérmes brazilok pénteken, Kazanyban lépnek pályára a negyeddöntőben, ellenfelük a 20 órakor kezdődő belga-japán nyolcaddöntő továbbjutója lesz.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Nem csak a férfiaknak van helye az autóiparban

Nem csak a férfiaknak van helye az autóiparban

Egyre több kutatás mutat rá, hogy az a vállalat, ahol férfi és női vezetők is részt vesznek a vállalatirányításban, üzletileg is sikeresebbek. Emellett számos tanulmány erősíti meg, hogy a vegyes csapatok a vállalat minden szintjén jobb termékeket és szolgáltatásokat fejlesztenek. A Bosch idén tizenegyedik alkalommal, négy helyszínen engedett bepillantást az autóipari innováció és gyártás világába a Lányok Napján. A Bosch maklári telephelyén a tudományok és a technológia iránt érdeklődő fiatalok a járműalkatrész-gyártással ismerkedhettek meg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×