eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Moszkva, 2018. június 27.A brazil válogatott tagjai ünnepelnek, miután gólt szereztek az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjának harmadik fordulójában játszott Szerbia-Brazília mérkőzésen a moszkvai Szpartak Stadionban 2018. június 27-én. (MTI/EPA/Abedin Taherkenareh)
Nyitókép: Abedin Taherkenareh

Brazília a csoportelső, búcsúztak a szerbek

A brazil válogatott az E csoport élén zárt az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, miután a 3., utolsó fordulóban szerdán 2-0-ra legyőzte az így búcsúzó szerb együttest.

Sérüléssel indult a mérkőzés, korán elvesztette a balhátvéd Marcelót a brazil válogatott. A találkozón mindkét félnek a három pont megszerzése jelentette volna a biztos továbbjutást, ehhez bő fél óra meddő mezőnyfölény után Paulinho találatával a brazilok kerültek közelebb. A kevés kísérlet mellett - négy brazil és három szerb kapura tartó lövés - a dél-amerikaiak enyhe dominanciája mutatkozott a labdatartásban, 58 százalékban volt a labda a szövetségi kapitány Tite együttesénél az első félidőben.

A második játékrészben is a brazilok akarata érvényesült, s ez egyre inkább megmutatkozott helyzetekben is. Egy szöglet után kétgólosra növelték előnyüket, ezt követően pedig még inkább a szerbek térfelén zajlott a játék, s a brazil válogatott többször kapuja elé szorította ellenfelét.

A selecao sikerével a csoport élén zárt, így hétfőn Szamarában Mexikóval találkozik. A szerbek búcsúztak az oroszországi tornától.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×