eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Kazany, 2018. június 20.Spanyol szurkolók várják az Irán – Spanyolország mérkőzés kezdetét az oroszországi labdarúgó-világbajnokság B csoportjának második fordulójában a Kazany Arénában 2018. június 20-án. (MTI/AP/Frank Augstein)
Nyitókép: Frank Augstein

Döntetlennel jutottak tovább a spanyolok

A spanyol válogatott csoportelsőként került a nyolcaddöntőbe és legközelebb a házigazda oroszokkal találkoznak.

A már a mérkőzés előtt biztosan búcsúzó marokkói csapat Sergio Ramos nagy hibáját kihasználva meglepetésre megszerezte a vezetést, de 2010 világbajnoka Isco révén öt perc múlva egyenlített.
A folytatásban az afrikaiak gólszerzője, Halid Butadb második ziccerénél David de Gea bravúrral védett. A félidő második fele kevesebb lehetőséget hozott, a hosszabbításban Diego Costa hagyott ki még egy nagy helyzetet.

A fordulás után tíz perccel Amrabat szenzációs lövésének tapsolhattak a nézők: a 18 méteres bomba a két kapufa találkozásáról pattant ki. Később Szaissz mentett a gólvonalról a spanyolok kísérleténél, majd Piqué fejese kerülte el centikkel a kaput.

Az utolsó fél óra a spanyolok mezőnyfölényét hozta, de helyzetet sokáig nem tudtak kialakítani. A marokkói válogatott egy szöglet után megszerezte a vezetést, de az európai együttes a hosszabbításban egy videobíró által megítélt góllal egyenlített, megszerezve ezzel a csoportelsőséget.

A spanyolok a 16 között a házigazda oroszokkal találkoznak vasárnap 16 órakor, a moszkvai Luzsnyiki Stadionban.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×