eur:
392.93
usd:
366.33
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Volgográd, 2018. június 22.A nigériai Ahmed Musa, mielőtt berúgja második gólját a Nigéria – Izland mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság D csoportjának második fordulójában Volgográdban 2018. június 22-én. (MTI/EPA/Zurab Kurcikidze)
Nyitókép: Zurab Kurcikidze

Egy félidőt átaludt Nigéria, mégis győzött

Nigéria az első félidőben nem lőtt kapura, majd a szünet után két remek kontrából szerzett góllal legyőzte az izlandi együttest Volgográdban a labdarúgó-világbajnokságon, a D csoport második fordulójában.

Két izlandi helyzettel indult az összecsapás, s bár a nigériai együttes birtokolta többet a labdát, kapura nem lőtt a sportszerű játékot hozó első félidőben. A szigetországi csapatnak viszont a hajrában is akadtak lehetőségei.

A fordulást követően gyorsan vezetést szerzett az afrikai gárda: Moses beadása után Musa stoppolta le a labdát a levegőben, majd hét méterről a kapu bal oldalába bombázta (1-0).

A góltól élénkebbé vált a játék, mindkét fél veszélyeztetett, de újabb nigériai kapufa után Musa szép cselek után remek megmozdulással újra betalált, ezzel eldöntötte a három pont sorsát. A CSZKA Moszkva támadója a négy évvel ezelőtti, brazíliai vb-n is két gólig jutott. Bár az izlandiak egy videózás után megítélt büntetőből szépíthettek volna, Gylfi Sigurdsson kapu fölé lőtte a tizenegyest, így az eredmény már nem változott.

Volgográd, 2018. június 22.
A nigériai Ahmed Musa, mielőtt berúgja második gólját a Nigéria – Izland mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság D csoportjának második fordulójában Volgográdban 2018. június 22-én. (MTI/EPA/Zurab Kurcikidze)
A nigériai Ahmed Musa két gólt szerzett. (MTI/EPA/Zurab Kurcikidze)

A zárófordulóra a már biztos nyolcaddöntős horvátok mellett a másik három együttesnek is maradt esélye a továbbjutásra: Nigéria a négy éve ezüstérmes argentin válogatottal, míg az izlandi gárda azokkal a horvátokkal találkozik, akiket megelőzött a selejtezők során.

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×