eur:
393.82
usd:
368.39
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Kenderesi Tamás: jöhet a Hungarian Hamburger!

Kenderesi Tamás: jöhet a Hungarian Hamburger!

A vizes világbajnokság keddi versenynapján a férfi 200 pillangó elődöntőjében két magyar is úszott. A címvédő Cseh László és a szám olimpiai bronzérmese, Kenderesi Tamás óriási versenyzéssel az első és második helyen zárt, és csak a másik elődöntőben a japán Szeto Daija tudott náluk jobb időt elérni.

„Chad le Clos nagyon erősen kezdett, próbáltam tartani vele az iramot, de az utolsó ötven végére elfáradtam. A döntőben ennél sokkal, de sokkal jobb idő kell. Remélem, hogy a fináléban nekem is jobban megy majd az eleje, és akkor a végére is több energiám marad.

Ez sem volt rossz úszás, egynek elment, de nem mondhatom, hogy tökéletes volt.

Most egy nagy pihenés kell, hogy összeszedjem magam” – mondta a nyolcadik vb-jén szereplő Cseh László.

Kenderesi Tamás selejtezős, majd elődöntős időeredményét is tizedre pontosan teljesítette.

„Ez volt a terv.

Az első százon egy kicsit utaztam, bár azért nem volt pihenős tempó, de jól sikerült: amit terveztem, az eddig bejött.

Nem adtam ki magamból mindent” – mondta a 20 éves úszó.

Úgy vélte, 1:54 percen belüli idő kell az aranyhoz, de arra ő is képes.

„Meglátjuk, mi lesz a taktika. Ha nagyon jó időt akarok úszni, akkor már az elejét is meg kell nyomni. Nem lehet visszafogottan úszni az első százon: ha nyerni akarok, el kell kezdenem. Márpedig nyerni akarok” – mondta, és hozzátette, hogy kiegyezne, ha Cseh Lászlóval osztoznának az első két helyen.

Az újságírók előtt számolta ki, hogy hányas pályán fog úszni. A japán Szeto indul majd a négyesen, Cseh László az ötösön, ő pedig a hármason, és

ezt széles mosollyal „Hungarian Hamburgernek” nevezte el.

Megjegyezte, hogy a másik japánt, Szakajt tartja a legveszélyesebbnek, és természetesen Chad Le Clos-ra is figyelni kell.

Odalett egy cáparuhás világcsúcs is

A Duna Aréna közönsége kedden három világcsúcsnak is tapsolhatott: a brit Adam Peaty 50 méter mellen tovább javította a délelőtti előfutamban úszott idejét, s áttörte a 26 másodperces álomhatárt: 25.95 másodperc az új rekord.

Ezt követően a kanadai Kylie Jacqueline Masse női 100 méter háton a legrégebb óta fennállt női rekordot, a brit Gemma Spofforth 2009-es 58.12 másodperces, "cáparuhás" csúcsát adta át a múltnak 58.10-zel.

A versenynapot egy újabb világcsúcs zárta le: az amerikai Lilly King női 100 méter mellen 22 századot faragott a litván Ruta Meilutyte 2013-as 1:04.35-ös idejéből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×