eur:
388.96
usd:
363.6
bux:
68179.86
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Csoportelső a magyar válogatott - ez történt pénteken

Csoportelső a magyar válogatott - ez történt pénteken

A női után a magyar férfi vízilabda-válogatott is csoportelsőként közvetlenül a negyeddöntőbe jutott a budapesti világbajnokságon. A nyíltvízi úszók két értékes helyezéssel fejezték be a szereplést.

Csoportelsőként zárt a magyar férfi vízilabda-válogatott a budapesti világbajnokságon. Ehhez az kellett, hogy a mieink győzzenek a franciák ellen – ez simán 13-7-re sikerült –, de még inkább arra volt szükség, hogy az olaszok tíznél kevesebb góllal verjék a harmadik helyezett Ausztráliát. Bár az olaszok alaposan bekezdtek, a több ezer magyar drukker által hajtott Ausztrália nem adta könnyen magát, és nyolcgólos különbséggel zárta a meccset.

Märcz Tamás együttesében először kapott szerepet Decker Attila kapus, megszerezte első gólját a tornán Erdélyi Balázs és Gór-Nagy Miklós is. Utóbbi játékos egy félidőt pihent, míg a szintén fülgyulladással bajlódó Hárai Balázs nem is szállt medencébe.

A magyar együttes legközelebb kedden játszik,

ellenfele a négy közé jutásért a spanyol vagy az orosz válogatott lesz.

A negyeddöntőbe kerülésért még brazil-ausztrál, kazah-olasz és görög-japán párharcokat rendeznek.

Balatonfüreden befejeződtek a nyíltvízi úszók versenyei. 25 km-en a nőknél Olasz Anna ötödik, Sömenek Onon Kata 12. lett. Előbbi versenyző nagy verekedésbe keveredett.

A férfiaknál Gyurta Gergely a hatodik lett, Rasovszky Kristóf pedig feladta a viadalt, miután megrúgták.

A férfiaknál a francia Axel Reymond nyert, a nőknél a brazil Ana Marcela Cunha megvédte címét.

A Duna Arénában kettős kínai sikerrel zárult a női műugrók 3 méteres száma. A szám címvédője és olimpiai bajnoka, Si Ting-mao óriási fölénnyel nyert a Duna Arénában, a döntő öt sorozatából négyszer az ő ugrását értékelték a legjobbnak a pontozók. A 25 éves sportoló összességében a hatodik világbajnoki aranyérmének örülhetett, a magyar fővárosban pedig a másodiknak. Mögötte több mint húszpontos hátránnyal honfitársa, Vang Han lett a második, míg harmadikként a kanadai Jennifer Abel zárt.

Toronyugrásban Somhegyi Krisztián nem jutott be a középdöntőbe.

A Városligetben újabb orosz diadal született, ezúttal a szinkronúszó-csapat szabadgyakorlat döntőjében. A dobogóra még Kína és Ukrajna állhatott fel.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×