eur:
392.59
usd:
365.78
bux:
66850.85
2024. április 26. péntek Ervin
Húsz magyar gól, városligeti varázslat - ez történt a vb-n

Húsz magyar gól, városligeti varázslat - ez történt a vb-n

Könnyed sikerrel mutatkozott be a női pólóválogatott, Olasz Anna nagy csatában nyolcadik lett 10 km-en, a szinkronúszók pedig elbűvölték a közönséget. Ez volt a vizes világbajnokság harmadik napja.

Fölényes győzelemmel kezdte a világbajnokságot a magyar női vízilabda-válogatott. Bíró Attila szövetségi kapitány együttese 20-11-re nyert Japán ellen. Bujka Barbara 5, Tóth Ildikó és Keszthelyi Rita 4-4 gólt szerzett a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában, amelynek lelátóján több ezren szurkoltak.

"A győzelemnek természetesen örülök, de nem tetszett a sok kapott gól, négy-öttel beértem volna, így a lányok egy kicsit hosszabb úszóedzésre számíthatnak" - nyilatkozta Bíró Attila szövetségi kapitány. Minden egyes kapott gól 100 méteres időre úszást jelent tanítványainak.

A C csoport másik meccsén a hollandok 17-2-re verték a franciák. A magyarok kedden a franciák, csütörtökön a hollandok ellen folytatják a szereplést.

A címvédő amerikai együttes is simán nyert: 24-2-re bizonyult jobbnak Dél-Afrikánál.

Nem jutott döntőbe a technikai csapatversenyben a magyar szinkronúszó-válogatott, ugyanis a selejtezőben 76,9077 pontot szerezve a 15. helyen zárt a Városligetben. A 24 együttest felvonultató kvalifikációs viadalban az orosz csapat gyűjtötte a legtöbb pontot (95,0121), megelőzve a kínaiakat (93,0711), illetve a japánokat (91,7484). A tizenkettes döntőt kedden rendezik.

Szvetlana Kolesznyicsenko a második aranyérmét szerezte meg a Városligetben, mivel Alekszandra Packeviccsel megnyerte a szinkronúszók páros technikai döntőjét a Városligetben. A duó 95.0515 ponttal diadalmaskodott. A szólóban szombaton győztes Kolesznyicsenko összességében 14. vb-elsőségét szerezte, ezzel honfitársainak rangsorában utolérte a harmadik helyen Anasztaszija Davidovát. A rangsor élén Szvetlana Romasina áll 22 arannyal, második Natalija Iscsenko húsz sikerrel.

Balatonfüreden a nyíltvízi úszók női 10 km-es versenyét tartották. Olasz Anna a nyolcadik, Sömenek Onon Kata a 27. lett. A számot a francia Aurélie Muller nyerte.

Műugrásban a kínai páros, Zsen Csien és Si Ja-csie nyerte meg a női szinkrontoronyugrás döntőjét nagy fölénnyel.

Férfi 1 méteren is kínai siker született, ráadásul kettős: Peng Csien-feng nyert honfitársa, Ho Csao végzett, megelőzve az olasz Giovanni Toccit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×