eur:
391.39
usd:
359.21
bux:
72730.44
2024. július 16. kedd Valter
A spanyol Rodri, miután a csapata 1-0-ra győzött a németországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának második fordulójában játszott Spanyolország-Olaszország mérkőzésen a gelsenkircheni AufSchalke Arénában 2024. június 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Christopher Neundorf

Rodri: a spanyol futball megérdemelne egy aranylabdást

A friss Európa-bajnok Rodri nagyon örülne, ha egy spanyol focista kapná a FIFA rangos elismerését.

"Őszinte leszek! Szeretném, ha egy spanyol nyerné meg, és nem érdekel, hogy ki. Nagyon jó lenne" - jelentette ki a Manchester City 28 éves középpályása, akit a vasárnap zárult kontinenstorna legjobbjának választottak.

Arra a kérdésre, hogy magát mennyire tartaná esélyesnek a díjra, elmondta: "az értékelést valaki másnak kell elvégeznie, ugyanakkor arra nagyon büszke vagyok, amit csinálok és elismerik. A Real Madriddal Bajnokok Ligája-győztes Dani Carvajal is megérdemelné az elismerést."

Az Aranylabdát a spanyol bajnokságban szereplő játékosok uralják, ám a világ legjobb játékosának járó díjat egyetlen spanyol sem nyerte el 1960 óta, akkor a barcelonai Luis Suarez volt a kitüntetett, pedig a spanyol "aranygeneráció" 2010-ben világbajnokságot, 2008-ban és 2012-ben Európa-bajnokságot nyert a mostani siker előtt.

A spanyolok vasárnap Anglia 2-1-es legyőzésével lettek a földrész legjobbjai, a németországi Eb-n pedig mind a hét összecsapásukat megnyerték.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: nem lennék meglepve, ha a merénylő nem magányos farkas lenne

A Donald Trump körül dolgozó biztonsági emberek jól reagáltak, de a távolabbi védelem hibázhatott, hogy fegyverrel a volt elnök közelébe kerülhetett a támadó – mondta el az InfoRádió Reggelinfó című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×