eur:
392.63
usd:
367.48
bux:
67125.11
2024. április 26. péntek Ervin
MUNICH, GERMANY - JULY 02: Players of Italy celebrate their sides victory after the UEFA Euro 2020 Championship Quarter-final match between Belgium and Italy at Football Arena Munich on July 02, 2021 in Munich, Germany. (Photo by Matthias Hangst/Getty Images)
Nyitókép: Matthias Hangst/Getty Images

Euro 2020: Az olaszok kiejtették a belgákat

A Squadra Azzurra nagy küzdelemben, 2-1-re legyőzte Belgium csapatát a labdarúgó Európa-bajnokság második negyeddöntőjében, Münchenben.

A belgáknál Eden Hazard nem tudta vállalni a játékot, a címvédő portugálok elleni nyolcaddöntőben hozzá hasonlóan megsérült Kevin de Bruyne azonban ott volt a kezdőcsapatban, amelyben így is volt egy meglepetés: a Rennes játékosa, Jérémy Doku volt az egyik támadó.

Az olaszoknál az eddig csak egy mérkőzésen kezdő, de minden találkozón szerepet kapott Federico Chiesa váltotta a kezdő tizenegyben Domenico Berardit.

Aktívabban kezdett a belga csapat, de az olaszok még az első negyedórában lesgólig jutottak. A 22. percben De Bruyne lövésénél Donnarummának kellett hatalmasat védenie, az olasz válogatott enyhe labdabirtoklási fölénye azonban az első, kaput eltaláló lövésével góllá érett. Roberto Mancini együttese továbbra is irányított és megduplázta előnyét, a belgák azonban gyakorlatilag a semmiből még a szünet előtt szépítettek.

München, 2021. július 2.
Az olasz Nicolo Barella (j) gólt szerez a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjének Belgium-Olaszország mérkőzésén Münchenben 2021. július 2-án.
MTI/AP/Getty pool/Stuart Franklin
München, 2021. július 2. Az olasz Nicolo Barella (j) gólt szerez a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjének Belgium-Olaszország mérkőzésén Münchenben 2021. július 2-án. MTI/AP/Getty pool/Stuart Franklin

A fordulás után is az olaszoknál volt többet a labda, de az első veszélyes helyzetre a 60. percig kellett várni: egy mintaszerű belga támadás végén De Bruyne keresztezését Lukaku nem tudta belőni, Spinazzolát találta combon a kapu torkában. A csapatok többször is könnyedén játszották át a rivális középpályáját, emiatt lüktető volt a játék, és egyre többször alakult ki gólhelyzet mindkét oldalon. Az utolsó negyedórában inkább a sérülések és a cserék játszották a főszerepet, újabb gól pedig már nem esett.

München, 2021. július 2.
A belga Romelu Lukaku (b) büntetőből gólt rúg a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjének Belgium-Olaszország mérkőzésén Münchenben 2021. július 2-án.
MTI/EPA/Getty pool/Stuart Franklin
Lukaku büntetőből lőtte a belgák szépítő találatát. MTI/EPA/Getty pool/Stuart Franklin

Az olasz válogatott 2018 szeptembere óta veretlen, azóta 32 mérkőzéséből 26. alkalommal nyert, ezzel tovább javította saját csúcsát.

Roberto Mancini együttese a keddi, londoni elődöntőben a spanyolokkal találkozik.

A mérkőzést élőben közvetítettük, a percről percre tudósítást ITT lehet visszaolvasni.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×