eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A belga Kevin De Bruyne  a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjének Belgium-Olaszország mérkőzésén Münchenben 2021. július 2-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Reuters pool/Andreas Gebert

De Bruyne bokaszalag-szakadással játszott

Az elveszített találkozó után beszélt arról, hogyan "rakták össze" az orvosok, hogy játszani tudjon.

Kevin De Bruyne, a belga válogatott sztárja bokaszalag-szakadással játszotta végig péntek este az Olaszország elleni negyeddöntőt a labdarúgó Európa-bajnokságon.

A Manchester City középpályása a 2-1-re elveszített találkozót követően mondta el újságíróknak, hogy a nemzeti együttes orvosainak köszönhetően tudta vállalni a játékot a legjobb nyolc között, azok után, hogy múlt vasárnap a portugálok ellen a második félidő elején le kellett őt cserélni.

"Számomra ez a 4-5 hét nagyon furcsa volt, de szeretném megköszönni az orvosi csapatnak a támogatását" - mondta a 30 éves futballista. - "Csoda volt, hogy pályára léphettem, mert egyértelműen van egy szakadás a bokámban. Úgy éreztem, játszanom kell a hazámért, sajnálom, hogy nem tudtam többet tenni."

De Bruyne kálváriája a májusi Bajnokok Ligája-döntőben kezdődött, amikor súlyos arcsérülést szenvedett, amiből éppen az Eb rajtjára sikerült felépülnie, csapata első mérkőzésén viszont még csak csere volt. Később egyre jobban belejött a játékba, a nyolcaddöntőben elszenvedett sérülése után viszont úgy tűnt, nem segíthet már a csapatának, a pénteki meccsre mégis sikerült bevethető állapotba hozni.

Játéka ellenére azonban a világranglista-vezető belga együttes kikapott az olaszoktól és kiesett.

"Nehéz torna volt ez a számunkra, sok sérülést szenvedtünk el, de harcoltunk a végsőkig" - mondta keserűen De Bruyne. - "Olaszország jobb volt nálunk az első félidőben, a másodikban viszont több helyzetet is kidolgoztunk. Egyenlíthettünk volna, de sajnos nem sikerült. A jövő évi világbajnokságon újra megpróbáljuk, de most a legfontosabb számomra, hogy felépüljek."

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×