eur:
392.61
usd:
365.29
bux:
66594.95
2024. április 26. péntek Ervin
Az ukrán válogatott tagjai edzenek a svájci Luzernben 2020. november 16-án. Ukrajna másnap Svájc ellen lép pályára a a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 4. csoportjának hatodik fordulójában Luzernben.
Nyitókép: MTI/EPA/Keystone/Alexandra Wey

Zincsenkót német klubtársa figyelmeztette a veszélyre

Két nulla pontos csapat találkozik csütörtökön 15 órakor Bukarestben, a C csoportban. Mind a két szövetségi kapitány, Igor Angelovszki és Andrij Sevcsenko hangsúlyozta, győzelmi kényszerben van a csapata ahhoz, hogy elérje célját, s bejusson a legjobb tizenhat közé.

Az ukránok 3-2-re kaptak ki Amszterdamban a hollandoktól, Észak-Macedónia válogatottja 3-1-es vereséget szenvedett az osztrákoktól, Bukarestben. A keretében öt korábbi vagy jelenlegi NB I-es játékost is foglalkoztató Eb-újonc válogatott a román fővárosban töltötte az elmúlt napokat, lassan már hozzászokik ahhoz, hogy minden nap esik az eső. A mérkőzésnap előtti hivatalos edzésen sem úszták meg a könnyű nyári záport a játékosok.

Igor Angelovszki a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy tudásuk legjavát kell majd nyújtani, ez más szint, mint amihez korábban hozzászoktak, ez az Európa-bajnokság. Csak ebben az esetben van esélyük arra, hogy elérjék céljukat, nyerjenek, nagyot lépve a továbbjutás felé.

Olekszandr Zincsenko, az ukrán keret legértékesebb játékosa elárulta, hogy beszélt klubtársával, az ugyancsak a Manchester Citynél játszó Ilkay Gündoğannal, miután a németek 2-1-re kikaptak otthon néhány hónapja az észak-macedónoktól. A középpályás azt mondta neki: „Figyelj, meg fogod látni, jó futballt játszanak.”

Zincsenko felhívta a figyelmet másra is: „Ezen a tornán sok mérkőzésen nem hozott gólt az első félidő. Ez azt jelenti, hogy nem kockáztatnak, szigorúan védekeznek a csapatok. Kevés a helyzet, így kevésből kell gólt szerezni. Nagyon fontos a jó helyzetkihasználás.”

Andrij Sevcsenko ukrán szövetségi kapitány szerint jó lecke volt számukra az első mérkőzés, ismét megtapasztalhatták, hogy egyetlen pillanatra sem szabad kihagyni, végig koncentrálni kell. Amszterdamban 0-2-ről kiegyenlítettek, mégis kikaptak. Szerinte az észak-macedónok elsősorban a kontrákra igyekeznek építeni, felkészültek erre. Mindenképpen nyerniük kell, ehhez pedig támadójátékkal vezet az út.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×