eur:
396.18
usd:
354.68
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

16 év - Az Arsenal hívei, miután kapusuk klubrekordot írt, odaszúrtak a Tottenhamnek

Jack Porter klubtörténelmet írt az Arsenalban, s ez jó alkalmat kínált a klub drukkereinek, hogy odabökjenek a Tottenham híveinek.

Az Arsenal 5-1-re nyert az angol Ligakupában, mégpedig Schön Szabolcs harmadosztályú klubja, a Bolton ellen. A magyar szélső nem lépett pályára. Az „ágyúsok” nem a legerősebb csapatukkal kezdtek, bemutatkozott a mindössze 16 éves és 72 napos, 2008 júliusában született Jack Porter, aki minden idők legfiatalabb kezdő játékosa lett a klub történetében. Az Arsenal meccskeretében még két kapus volt, a 18 éves Alexei Rojas és a 17 éves Khari Ranson.

A klub hívei nem felejtették el megjegyezni a 16 éves és 72 napos kapus kapcsán, hogy a nagy rivális Tottenham 16 éve és 2014 napja nem nyert trófeát…

A korábbi csúcsot a spanyol Cesc Fabregas tartotta 2003 óta, 16 évesen és 177 naposan, a Rotherham United ellen debütált, ugyancsak a Ligakupában. Porternél fiatalabban egyébként egyedül Ethan Nwaneri mutatkozott be tétmérkőzésen a londoni klub első csapatában, 2022 szeptemberében 15 évesen és 181 naposan játszott a Brentford elleni bajnokin. Érdekes, hogy a most 17 éves csatár éppen a szerda esti mérkőzésen szerezte meg első (és rögtön második) gólját az Arsenal első csapatában.

Ezúttal Szoboszlai Dominik nélkül nyert a Liverpool, mégpedig a West Ham United ellen, ugyancsak a Ligakupában. Bár a West Ham szerzett vezetést, a Vörösök fordítottak és 5-1-re nyertek.

Arne Slot folytatta az a klubhagyományt, hogy a Ligakupában ne az alapcsapat kezdjen, így állt fel a Liverpool: Kelleher – Bradley, Gomez, Quansah, Cimikasz – Endo, Jones – Chiesa, Jota, Gakpo – Nuñez. Szoboszlai Dominik, a legtöbb alapemberrel együtt, ott ült a bevetésre váró cserék között.

A 21. percben Quansah öngóljával a „kalapácsosok” előnybe kerültek, úgy fest, a Liverpool a mostani idényre is áthozta azt a rossz „szokását”, hogy hátrányba kerül egy mérkőzésen.

Ám Diogo Jota négy perccel később kiegyenlített, majd a második félidő elején lőtt még egy gólt. Arne Slot nagyjából egy óra elteltével cserélt, az olasz Chiesa helyére beállt Mohamed Szalah, illetve Jota helyére Alexis Mac Allister. A csapat első számú sztárja, Szalah a 74. percben eldöntötte a mérkőzést, ráadásul két perccel később a West Ham United megfogyatkozott, Álvarez kiállítása miatt.

A 90. és a 93. percben Cody Gakpo még két gólt is szerzett, így kiütéses lett végül a győzelem – a meccs egészét tekintve nem biztos, hogy volt ekkora különbség a felek között. A hajrában Slot még kettőt cserélt, beállt Andy Robertson és Tyler Morton is. A Liverpool az előző Ligakupa-idényben is 5-1-re verte a West ham Unitedet.

A Ligakupában a nyolcaddöntőben tartanak a még versenyben lévő csapatok, a kör párosítása: Brighton–Liverpool, Preston Nortth End–Arsenal, Aston Villa–Crystal Palace, Manchester United–Leicester City, Brentford–Sheffield Wednesday, Southampton–Stoke, Tottenham–Manchester City valamint Wimbledon vagy Newcastle–Chelsea.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×