eur:
394.29
usd:
358.25
bux:
72282.1
2024. augusztus 16. péntek Ábrahám
Nyitókép: Pixabay.com

Ebben a sportágban új vezetőséggel készülnek a következő olimpiára

Pályázatot ír ki a birkózószövetség a kapitányi posztokra.

A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) a szövetségi kapitányi posztokra pályázatot ír ki a következő olimpiai ciklusra.

Az MBSZ a honlapján írt arról, hogy az elnökség csütörtöki ülésén meghallgatta a szakvezetői beszámolókat és értékelte a párizsi olimpiai szereplését. Az ötfős csapatból Losonczi Dávid (kötöttfogás 87 kg) és Muszukajev Iszmail (szabadfogás 65 kg) ötödik, Lévai Zoltán (kötöttfogás 77 kg) és Ligeti Dániel (szabadfogás 125 kg) hetedik, Nagy Bernadett (76 kg) pedig a 13. helyen végzett.

"Mivel a hivatalos célkitűzés egy érem és egy pontszerző helyezés volt, s csak utóbbi valósult meg a francia fővárosban, így a grémium természetesen nem értékelhette sikeresnek az eredményt" - áll a szövetség oldalán.

Az elnökség végül úgy határozott, hogy a szakágak vezetői töltsék ki az idény végén lejáró szerződésüket, mivel ősszel még lesznek fontos versenyek, így például a nem olimpiai súlycsoportok világbajnoksága és az U23-as vb, a következő ciklusra viszont pályázatot írnak ki a kapitányi posztokra, "megadva a lehetőséget azoknak a rátermett szakembereknek, akik tenni akarnak és tudnak a magyar birkózás sikerei érdekében".

A kötöttfogású nemzeti együttest jelenleg Módos Péter, a szabadfogásút Bánkuti Zsolt, míg a nőit Makszim Molonov irányítja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×