eur:
393.36
usd:
357.76
bux:
71832.47
2024. augusztus 13. kedd Ipoly
Ibrahim Cissé, a Ferencváros játékosa (k) gólt szerez a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében, a Ferencvárosi TC - Midtjylland (dán) visszavágó mérkőzésen a Groupama Arénában 2024. augusztus 13-án.
Nyitókép: Hegedüs Róbert

A Ferencváros nem tudta legyőzni a Midtjyllandot, az Európa-liga selejtezőjében folytathatja

A Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a dán Midtjylland ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idényének 3. selejtezőkörében, 1-3-as összesítéssel búcsúzott. Átkerült az Európa-ligába, csütörtökön derül majd ki, hogy a tavalyi „ismerős” Klaksvik, vagy a Borac Banja Luka lesz-e az ellenfél.

A Ferencváros a következő tizeneggyel kezd: Dibusz – Makreckis, I. Cissé, Raúl Gustavo, Ramírez – Rommens, Abu Fani – Ben Romdan, Zachariassen, Adama Traoré – Pesics.

A dánok névsora: Ólafsson – J. Andersson, Diao, Bech, Juninho – Osorio, Martínez, Askildsen, Sörensen – Franculino, Buksa.

Traoré az első percben betört a tizenhatoson belülre, Juninho szépen szerelte. Közel telt ház előtt lendületesen kezdett a Ferencváros.

A 6. percben Rommens szabadrúgása után Cissé fejelt, körülbelül hat méterről, a kapu mellé.

Két perccel később Abu Fani egy jó csel után szabadrúgást harcolt ki a kaputól 18 méterre, a balösszekötő helyén. Rommens elkérte, lövése a sorfalról kipattant.

A 15. percben Abu Fani lapos lövése kijött Ólafssonról, de az egyik védője fel tudott szabadítani.

Szinte folyamatosan a Ferencváros támad.

A 17. percben Abu Fani szabadrúgása után Cissé elsőre a kapusba fejelte a labdát, de a kipattanót belőtte, 1-0. Már csak egy gól a hátrány.

Közvetlenül a félidő közepét is jelző ivószünet előtt Ben Romdan a balszélső helyéről kapura csavarta a labdát, de az elkerülte a kaput.

Traoré lövése nem kött ki a kapusról, Ólafsson fogta, pedig Pesics nagyon figyelt.

A dánok máris cseréltek, nem sérülés miatt, hanem mert edzőjük, Thomas Thomasberg elégedetlen a látottakkal. Askildsen helyére Simsir állt be, aki az első mérkőzésen kihagyta a dánok tizenegyesét.

Osorio távoli lövése veszélyesnek tűnt, de kapu mellé szűllt, Makreckist is érintve. Ez volt a dánok első értékelhető kísérlete. Megvagyunk újabbak nélkül is.

Juninho 16 méteres bombáját Dibusz Dénes kiütötte a léc alól.

Pesics kért ápolást, aligha jön ki a második félidőre, folyamatosan jelzi a padnak, hogy nincs rendben.

Pascal Jansen nem is várta meg a félidőt, Fortune Bassey váltotta szerb középcsatárt.

A félidő utolsó öt-hét perce a dánoké volt, két újabb helyzetük is akadt. Az egyiknél osorio lövése Dibusz Dénesen már túljutott, Cissé azonban fejjel mentette a felső sarok felé tartó labdát.

Vége az első félidőnek.

A folytatásra Botka Endre váltotta Christian Ramírezt. Negyven másodperc alatt két Frafi helyzet született, Zachariassen gyengén lőtt, majd Rommens lövését látványos vetődéssel védte a dánok kapusa.

Az 50. percben Simsir szép cselei után Franculino kitette a labdát jobbra, az érkező Sörensen pedig pontos lövéssel kiegyenlített, 1-1.

Ben Romdan lövését Ólafsson ölre fogta.

A dánok nagyon sokat fetrengenek, viszont ezzel elérik azt, hogy a Ferencváros nem tud visszatalálni a ritmusához.

Újabb ivószünet, körülbelül húsz perce maradt a Ferencvárosnak.

A Fradi immár kevéssé törődik a védekezéssel, ezért is veszélyesek a dán támadások. Osorio óriási szólót vágott ki, aztán ziccerből a kapu mellé lőtt.

Cserék a hajrája, Szevikjan is beállt, Kady Borges után.

Éppen Kady lövését paskolta szögletre a kapus.

Osorio labdája a kapufáról pattant ki.

Egy viszonylag ártalmatlan eset után a játékvezető kiemnt, megnézte a videót, majd kiállította raúl Gustavót.

Vége a mérkőzésnek, a Ferencváros az első harminc percben kifejezetten jól játszott, aztán a második félidőt is jól kezdte, de a dánok egyenlítő gólja eldöntötte a továbbjutást. A Fradi átkerült az Európa-ligába, csütörtökön derül majd ki, hogy a tavalyi „ismerős” Klaksvik, vagy a Borac Banja Luka lesz-e az ellenfél.

Címlapról ajánljuk
Csipes Tamara: nincs hiányérzetem, kerek történet a pályafutásom

Csipes Tamara: nincs hiányérzetem, kerek történet a pályafutásom

A párizsi ötkarikás játékokkal befejezte a versenyszerű kajakozást a kétszeres olimpiai bajnok. Csipes Tamara azt mondta az InfoRádióban, hogy maradéktalanul elégedett a Franciaországban megnyert két ezüst- és egy bronzéremmel. Hozzátette: nem fáj elismernie, hogy Lisa Carrington ezúttal jobb volt nála, és nem hiányzik neki az újabb arany, mert fontosabb számára, hogy emberileg nagyon sokat kapott az utolsó olimpiájától.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.14. szerda, 18:00
Szécsényi Gábor
Az Autó című autós magazin főszerkesztője
Kijött a fontos adat, jó volt a hangulat az Egyesült Államokban

Kijött a fontos adat, jó volt a hangulat az Egyesült Államokban

A vártnál érdemben alacsonyabb lett az amerikai termelői infláció, ami kedvező lehet a szeptemberi Fed kamatdöntő ülése szempontjából: a friss adat  ugyanis beleillik abba a trendbe, hogy az amerikai gazdaság lassulásával együtt az inflációs nyomás is csökken, ez pedig afelé mutat, hogy a Fed elkezdheti szeptemberben a kamatcsökkentési ciklusát. A hír hatására megugrottak az amerikai részvényindexek, az erősödést a Nasdaq vezette.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×