eur:
390.56
usd:
358.29
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Borsody Emma, a BVSC (b) és Dékány Kinga, az AVA versenyzője az országos vívó bajnokság női párbajtőr egyéni versenyének döntőjében a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban 2017. november 25-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Vívó Eb - Ezüstérmes a női párbajtőrcsapat

Ezüstérmet nyert a magyar női párbajtőrcsapat pénteken a bázeli vívó Európa-bajnokságon.

A Muhari Eszter, Gnám Tamara, Nagy Blanka, Dékány Kinga összeállítású együttes a 16-os táblán fölényesen verte a finneket, majd a negyeddöntőben az ukránokat meglepetésre legyőző briteket is magabiztosan múlta felül. Az elődöntőben a lengyelek ellen végig irányítva a mérkőzést nyolc tussal nyertek a magyarok, akik az esti döntőben a világranglistát vezető olaszokkal kerültek szembe és az utolsó asszóig szoros összecsapáson 38-31-re kaptak ki.

Egy éve Krakkóban, az Európa Játékokon - melyen a csapatversenyek Európa-bajnoki küzdelmek is voltak egyben - ezüstérmet nyert a Kun Anna, Muhari Eszter, Wimmer Dorina, Büki Lili négyes. Az összeállítás három helyen változott, csak az olimpiára készülő Muhari maradt az együttesben.

Éppen ő kezdett Alberta Santuccióval és 3-2-re nyert. A 17 éves Nagy is egy tussal többet szúrt, mint ellenfele, Giulia Rizzi, majd Gnám eggyel kikapott Mara Navarriától. Az első kör után a világranglistán kilencedik magyarok 9-8-ra vezettek, a második asszókat követően pedig 21-21 volt az állás. A csapat vezére, Muhari ekkor plusz négyes találati mutatóval állt, társai pedig igyekeztek tartani az állást. Az utolsó körben előbb Nagy 4-2-re kikapott a csereként beállt Rossella Fiamingótól, majd Gnám 2-2-t vívott Santuccióval. Muhari az utolsó asszót 25-27-ről kezdte Rizzivel, de mivel az első tusokat az ellenfele adta, egyre inkább szorította őt az idő, és mennie kellett előre. 29-33-nál még viszonylag közel volt Rizzihez, aki azonban a folytatásban taktikusan védekezve növelte az előnyét. Végül az olaszok 38-31-re győztek.

A női párbajtőrözők a magyar küldöttség negyedik érmét szerezték a svájci Európa-bajnokságon. Egy nappal korábban a párbajtőröző Siklósi Gergely második, Andrásfi Tibor harmadik lett, és másodikként végzett a kardozó Pusztai Liza is.

Eredmények:

női párbajtőr csapatverseny (14 együttes):

a 16 között:

Magyarország-Finnország 45-22

negyeddöntő:

Magyarország - Nagy-Britannia 45-35

elődöntő:

Magyarország-Lengyelország 45-37

Olaszország-Franciaország 32-31

a 3. helyért:

Franciaország-Lengyelország 33-32

döntő:

Olaszország-Magyarország 38-31

A végeredmény: 1. Olaszország (Mara Navarria, Alberta Santuccio, Rossella Fiamongo, Giulia Rizzi), 2. Magyarország (Muhari Eszter, Gnám Tamara, Nagy Blanka, Dékány Kinga), 3. Franciaország (Alexandra Louis-Marie, Coraline Vitalis, Marie-Florence Candassamy, Auriane Mallo-Breton)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Hatalmas veszteséget szenvedtek az ukránok egyetlen faluban, évtizedes háborúra készülnek az oroszok – Háborús híreink csütörtökön

Hatalmas veszteséget szenvedtek az ukránok egyetlen faluban, évtizedes háborúra készülnek az oroszok – Háborús híreink csütörtökön

Az ukrajnai háborúban nem lehet biztosan tudni, hogy a felek mekkora veszteségeket szenvednek el a harctéren, a számokat csak tippelni lehet. A ritka kivételek egyike, hogy valamelyik harcoló fél adatokat oszt meg erről. Most az ukránok kivételt tettek egy településért vívott csatával kapcsolatban – írja az Ukrajinszka Pravda. Kiadta napi jelentését az amerikai Institute for the Study of War (ISW) az ukrajnai háborúról, amelyben ezúttal – mások mellett – Dmitrij Medvegyev kijelentéséről és az orosz sajtóról írnak. Cikkünk folyamatosan frissül a az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 18. 17:47
×
×
×
×