eur:
396.71
usd:
371.44
bux:
71013.43
2024. június 27. csütörtök László
Soccer player putting sports ball on field grass close up
Nyitókép: vm/Getty Images

Európa-liga: a Rijeka lehet a Paks második ellenfele

Amennyiben a Paks továbbjut a román kupagyőztes, másodosztályú Corvinul Hunedoara ellen a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének első fordulójából, a második körben a horvát HNK Rijekával találkozik.

A szerdai, nyoni sorsoláson a tolnaiak négy csapat/csapatpár közül kaphattak ellenfelet - az eszékiek mellett a portugál Bragát, illetve két, első fordulós párharc továbbjutóját - ezekből jutott nekik a legutóbbi bajnoki és kupasorozatban is ezüstérmes horvát együttes.

A selejtező első fordulóját július 11-én és 18-án rendezik, Bognár György együttese hazai pályán kezd. Ha a magyar bajnokságban második, Magyar Kupa-győztes tolnaiak továbbjutnak, július 25-én és augusztus 1-jén lépnek ismét pályára, és újra odahaza kezdenek.

A selejtező négy fordulón át tart, ezen az úton 12 csapat jut a 36-os főtáblára.

A Bajnokok Ligája selejtezőjéből 11 alakulat érkezik majd, 13 hely pedig a bajnokságok erősorrendje, valamint a bajnoki helyezések alapján már elkelt.

Az El új lebonyolításában 36 csapat érdekelt és mindegyik nyolc mérkőzést játszik, ezt követi majd a kieséses szakasz.

A döntőt Bilbaóban rendezik 2025. május 21-én.

Címlapról ajánljuk
Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott
táblázat

Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán kiesett a németországi Európa-bajnokságon, mivel a csoportkör végén a harmadikok tabelláján a nyolcaddöntőről éppen lemaradó ötödik helyen zárt.

A magyar menekültpolitika mintaként szolgál Ausztria számára a legesélyesebb kancellárjelölt szerint

Követendő példaként, mintaként említette Magyarország menekültpolitikáját Ausztria számára az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, Herbert Kickl. A radikális jobboldali párt három hónappal az osztrák parlamenti választások előtt jelentős fölénnyel vezeti pártok népszerűségi listáját.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×