eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Nyitókép: Mol Pályán kívül

Marco Rossi: Jól jönne már egy vb!

A magyar labdarúgó-válogatott nagyon kemény riválisokkal küzd meg az Európa-bajnokság csoportkörében, de a csapat célja a továbbjutás és ez össze is jöhet. A magyar együttes sokat fejlődött, a kulcsemberek pedig tapasztaltabbak lettek.

A magyar labdarúgó válogatott tagjainak az álma a csoportból való továbbjutás a németországi Európa-bajnokságon, ez el is érhető - vélekedett Marco Rossi szövetségi kapitány az OTP Business Café videósorozatában.

"Mindig a fejlődés a célunk. Az előző Európa-bajnokságon is közel voltunk a továbbjutáshoz. Ez most az álmunk, ami meg is valósulhat, még akkor is, ha ez nem olyan kemény csoport, mint 2021-ben, de a szintje hasonló. Mert Németország a házigazda, komoly klasszisokkal, Svájc is hasonló erősségű, Skócia pedig egy igazi harcos csapat, amelynek a legjobb játékosai Angliában játszanak. Tehát három nagyon kemény ellenfél vár ránk, és nagyon fontos, hogy mindenki velünk legyen" - mondta Marco Rossi.

Létfontosságúnak nevezte, hogy minden fontos játékost be tudtak hívni, a csoportmérkőzésekre pedig mindenkinek formába kell kerülnie. Úgy értékelt, hogy az elmúlt három évben sokat léptek előre, az eredmények és a játékosok fejlődése is ezt mutatja.

Az olasz szakember arról is beszélt, hogyan tudja motiválni a játékosokat az Európa-bajnokság előtti hetekben.

"A motivációt a játékosoknak saját magukban kell érezniük, kihívások elé állítják magukat, ez csak belülről fakadhat. Ilyenkor egyszerű a dolgom, az ilyen játékosokat nem kell motiválni, megteszik ezt saját maguk. Persze vannak más típusú futballisták is, nekik azt szoktam mondani, hogy nézzenek szét maguk körül, főleg, hogyha hazai pályán játszunk" - fogalmazott.

Marco Rossi az együttes sztárjátékosait ugyanúgy kezeli, mint a többieket: "ezek a játékosok maximálisan önzetlenül viselkednek. Természetesen nemcsak Szoboszlai Dominik érkezik topligából, hat-hét olyan játékosom van, aki ezen a szinten futballozik, senki nem játssza meg magát, senki nem viselkedik sztárként. Ez a válogatott igazi csapat. Minden játékos elérhető bárki számára, akár egy közös fotóra vagy egy aláírásra, mert az emberek a szurkolók támogatása nélkül nem léteznénk."

A szakember hangsúlyozta, hogy a keret és a szakmai stáb tagjainak is nagy a felelőssége. A magyar válogatott ma már egy márka, mindenki őket nézi, ezért nagy a felelősségük. Fontos, hogy a nézők, a szurkolók képesek legyenek azonosulni a csapattal, a játékosok viselkedésével a pályán. És ezt nem csak az eredményekre érti, hiszen a legfontosabb a srácok pályán tanúsított hozzáállása.

Marco Rossi jelezte, hogy nagyra értékeli a magyar szurkolók támogatását, szerinte rajtuk az Európa-bajnokságon is sok múlhat.

"A szurkolók nagy általánosságban velünk együtt fejlődnek. Olyan célokról álmodnak, amelyeket közösen a csapattal együtt szeretnének elérni. Úgy érzem, és ezt már tapasztaltam is, hogy ha még az eredmények nem is sikerülnek a legjobban, örülnek a hozzáállásunknak. Leginkább azt értékelik a drukkerek, ha látják, hogy a csapat küzd a pályán, és mindenki mindent belead. Ha ezt látják, akkor az eredményektől függetlenül is boldogok a szurkolóink, ezért biztos vagyok benne, hogy az Európa-bajnokságon is támogatni fognak minket" - értékelt.

A szakvezető szerint nincs olyan magyar, akár szereti a focit, akár nem, aki ne lenne büszke arra, hogy a magyar labdarúgó-válogatott kijutott az idei Európa-bajnokságra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.

Mészáros Krisztofer összetettben döntőre esélyes - percről percre az olimpiáról

Péntek este hivatalosan is megnyitották a 2024-es párizsi olimpiai játékokat, szombaton pedig már jó pár magyar sportoló is versenybe száll. Kézilabda, vízilabda, vívás, úszás, torna, sportlövészet, kerékpár, evezés, asztalitenisz - mindben szurkolhatunk a magyaroknak. Milák Kristóf repülőre ül. Már zajlanak az evezősök versenyei.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×