eur:
390.78
usd:
366.51
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A debreceni Füzi-Tóvizi Petra a női kézilabda Bajnokok Ligája 1. fordulójában játszott DVSC Schaeffler - IK Sävehof mérkőzésen a debreceni Hódos Imre rendezvénycsarnokban 2023. szeptember 9-én. A debreceni csapat 32-29-re győzött.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

A Győr győzött Németországban, a Debrecen döntetlent játszott Bukarestben

A teljes BL-mezőny egyetlen veretlen és százszázalékos csapata, a hét győzelemmel álló Győr egy hét múlva a Bietigheimet fogadja a BL csoportkörében. A Debrecen a bukaresti csapatot várja.

A Győri Audi ETO KC 34-26-ra nyert Faluvégi Dorottya német csapata, az SG BBM Bietigheim otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában.

Eredmény, csoportkör, 7. forduló, A csoport:

A győriek közül Fodor Csenge és Silje Solberg hiányzott. A hazaiaknál nem játszott Szikora Melinda, aki súlyos térdsérülés után gyógyul. A Bietigheim szurkolói ezen a meccsen is kiakasztottak egy olyan feliratot, amelyen jobbulást kívántak a magyar kapusnak, és az ugyancsak sérült Klara Birticnek.

Remekül kezdett a német bajnok és kupagyőztes (4-1), ezt követően azonban csaknem nyolc percig nem talált be, ezt kihasználva az ETO egyenlített. A beálló ellen nem tudott hatékonyan védekezni az ötszörös BL-győztes Győr, Kaba Gassama Cissokho tíz perc alatt négy gólt lőtt. Ezután azonban már nem voltak eredményesek a németek az első félidőben, amelyet az ETO egy 3-0-s sorozattal zárt.

Lehengerlő rajtot produkált a második felvonásban a vendégcsapat, ekkor már a brazil kapus, Gabriela Moreschi sem tudott segíteni a házigazdákon. Egy 5-1-es széria végén már 20-14-es előnyben volt a Győr, és a folytatásban is nagy volt a különbség a két csapat között, pedig erre az első félidőben semmi nem utalt. Az 53. percben volt először tízgólos előnyben az ETO, ezt a házigazda csökkenteni tudta, és végül nyolccal kapott ki.

A németeknél Faluvégi Dorottya mindkét lövését gólra váltotta. A túloldalon Estelle Nze Minko hét, Veronica Kristiansen hat, Rü Unhi ötször talált be, Sandra Toft tíz védéssel zárt.

Debreceni döntetlen

A Debrecen meglepetésre 29-29-es döntetlent játszott a román CSM Bucuresti otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában, szombaton.

Eredmény, csoportkör, 7. forduló, A csoport:

A DVSC keretéből Hornyák Dóra és Juhász Kata, a románoktól pedig Grace Zaadi, Elizabeth Omoregie és Vilde Ingstad hiányzott.

Kiválóan kezdtek a vendégek és a 14. percben 7-5-re vezettek, Szilágyi Zoltán vezetőedzőnek hamarosan mégis időt kellett kérnie, mert egy 4-1-es sorozattal fordított, és a meccs során először vezetett a CSM (9-8). Bár a hajdúságiak ezután ismét előnybe kerültek, a csereként beállt norvég kapus, Marie Davidsen bravúrosan védett, erre alapozva 5-1-es sorozattal zárták az első félidőt a bukarestiek (17-14), ami a játék összképe alapján meglepő különbség volt.

A második felvonás elején már öttel is vezetett a CSM, majd a fürgébben és valamivel gyorsabban kézilabdázó magyarok egy 9-3-as szériával a 43. percben már ismét vezettek (23-24). Két perccel a vége előtt döntetlen volt az állás. Catherine Gabriel kivédett egy átlövést, a kipattanót megszerezte csapata, majd Planéta Szimonetta szabaddobásból nem tudott betalálni. Az utolsó támadás a hazaiaké volt, de eladták a labdát, vagyis a végjátékban nem született több gól, így a Debrecen - amely az utolsó nyolc percben csak egy gólt kapott, a záró öt percben egyet sem - pontot szerzett idegenben.

Vámos Petra hét, Töpfner Alexandra és Kácsor Gréta öt-öt gólt szerzett, Gabriel hét, Garijela Bartulovic négy védéssel zárt. A románoknál Cristina Neagu kilenc alkalommal talált be.

A három győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel álló Debrecen egy hét múlva a CSM Bucuresti-et fogadja a BL csoportkörében.

A DVSC csoportjában a montenegrói Buducnost Podgorica 20-20-as döntetlent játszott a francia Brest Bretagne otthonában. A vendégeknél Háfra Noémi nem talált a hálóba.

"Nem mi voltunk az esélyesei a találkozónak, ráadásul ha megnézzük a CSM Bucuresti összeállítását, akkor látjuk, hogy tele vannak világsztárokkal. Bukarestben nm egyszerű pontot, pontokat szerezni. Volt a mérkőzésnek olyan periódusa is, amikor nagyon nem nekünk állt a zászló, és simán elmehetett volna a pontszerzés esélye" - nyilatkozta a Kossuth Rádiónak Szilágyi Zoltán debreceni vezetőedző.

Hozzátette, ötgólos hátrányból is fel tudtak állni, egyre jobb lett a védekezésük, támadásban működtek a megbeszélt dolgok, az egy-egy elleni szituációk, ebből pedig ziccereket tudtak lőni. Bizonyos időszakokban, amikor szükség volt rá, a távoli zónákból is betaláltak. Meglátása szerint egy kicsivel több szerencsével nyerhettek volna, de az eredmény a mérkőzés képe alapján teljesen igazságos.

Korábban:

A csoport:

CSM Bucuresti (román)-DVSC Schaeffler 29-29 (17-14)

B csoport:

FTC-Rail Cargo Hungaria - MKS Zaglebie Lubin (lengyel) 35-22 (12-8)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×