eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Montenegró - Magyarország Európa-bajnoki selejtező mérkőzés után a Podgorica Városi Stadionban 2023. június 17-én. Montenegró-Magyarország 0-0.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Marco Rossi az alibizőkről beszélt, és a macskák veszélyére figyelmeztetett

A labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának van gondja a sorsdöntő Eb-selejtezők előtt, de szolgált jó hírekkel is.

"Igazából nem is emlékszem olyan kerethirdetésre, amikor ne lettek volna gondjaink. Különösen a 2020 szeptembere óta tartó időszakban. Úgy néz ki, nekünk ezzel együtt kell élnünk. Azonban nem szeretek siránkozni. A hiányzók ellenére eddig is mindig megoldottuk a ránk váró feladatokat, ezúttal sincs más választásunk" – mondta Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Nemzeti Sportnak adott interjúban. Beszélt arról is, hogy több alapember, így Willi Orbán, Varga Barnabás, Fiola Attila és Sallai Roland súlyosabb sérülése után elképzelhető, hogy olyan futballistákat is be kell hívnia a Bulgária és Montenegró elleni két sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőre, akik korábban egyszer sem voltak még a keret tagjai.

"Ugyanakkor nem szeretek arról beszélni, ki hiányzik, ki miért nincs velünk. Nem szeretem a kifogásokat, nálam azok az edzők, akik a játékvezetőre vagy éppen a pálya talajára fogják a vereséget, egyszerűen alibiznek, kifogásokat keresnek – én a megoldást keresem" – jelentette ki az olasz szakvezető. Szolgált ugyanakkor jó hírekkel is:

a Ferencváros utolsó két mérkőzését szintén sérülés miatt kihagyó Dibusz Dénes és Botka Endre ott lehet a válogatottban a jövő héten.

A csapatnak a hátralévő két mérkőzésen egy pontot kell szereznie a biztos Eb-részvételhez, de a kapitány óvatosságra int: "Az egyik legjobb olasz tréner, Giovanni Trapattoni mondogatta, hiába van a macska a zsákban, ha a zsák szája nincs bekötve. Csak akkor lehetünk nyugodtak, ha elvarrtunk minden szálat. Amíg nem szerezzük meg azt az egy pontot, bármi előfordulhat. Persze a legjobb az lenne, ha Szófiában sikerülne, és Mon­tenegrót már felszabadultan várhatnánk idehaza."

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 09:32
×
×
×
×