eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Zurich, Switzerland - 3 June, 2015: flags at the entrance of the FIFA headquarter. FIFA (International Federation of Association Football) is the international governing body of association football (soccer), futsal and beach soccer. FIFA is responsible for the organisation of footballs major international tournaments.
Nyitókép: Denis Linine/Getty Images

Váratlan fordulat: a FIFA visszaveszi az orosz csapatokat, de nem mindet

Az UEFA után a FIFA is úgy döntött, hogy az orosz korosztályos válogatottak visszatérhetnek a tornáira.

Egy héttel az európai szövetség (UEFA) döntését követően a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) tanácsa is engedélyezte az orosz korosztályos válogatottak visszatérését a 17 éven aluliaknak kiírt tornákra – írja a vg.hu.

A FIFA és az UEFA Oroszország Ukrajna elleni háborújának megindítását, 2022 februárját követően tiltotta ki az orosz csapatokat a sorozataiból, a múlt héten azonban az európai szervezet végrehajtó bizottsága megszavazta azt az indítványt, amely lehetővé teszi az U17-es orosz fiú- és lányválogatottak visszatérését már a mostani szezonban az UEFA versenysorozataiba.

A világszövetség erre a döntésre reagálva adta áldását az orosz nemzeti együttesek visszatérésére, ami azt jelenti, hogy az orosz fiú és lány U17-es csapatok ott lehetnek a világbajnokságon, ha az európai selejtezősorozatból kijutnak a tornára. Ugyanakkor nem szerepelhetnek hazájuk színeiben és zászlajuk alatt.

A mostani döntésnek valószínűleg jókora nemzetközi visszhangja lesz, az UEFA-határozat után ugyanis Ukrajna és több más ország is bojkottot jelentett be az oroszok ellen, a jövő évi U17-es női Eb rendezője, Svédország pedig bejelentette, hogy nem engedi be az országba az orosz nemzeti csapatot.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×