eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A Ferencváros játékosai a labdarúgó Konferencia-liga harmadik selejtezőfordulójának első, Hamrun Spartans-Ferencváros mérkőzése előtt Ta Qaliban 2023. augusztus 10-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Domenic Aquilina

Konferencia-liga: a továbbjutásnál többen gondolkodnak a Fradinál

Máté Csaba vezetőedző a csütörtöki visszavágó előtt nem továbbjutásban, hanem győzelemben gondolkodik azok után, hogy a Ferencváros múlt héten a 6–1-es máltai sikerével gyakorlatilag eldöntötte a Hamrun Spartans elleni párharcot a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójában.

„Kényelmes pozícióból várhatjuk a meccset, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy leüljünk. Minden mérkőzésen győzelmi igénnyel kell pályára lépni. Éppen ezért azt hangsúlyoztuk a játékosoknak, hogy ne továbbjutásban, hanem győzelemben gondolkodjanak” – jelentette ki a szerdai sajtótájékoztatón a szakember.

Máté Csaba az MTI érdeklődésére kifejtette, muszáj rotálnia, mert anélkül biztosan lesznek sérülések. Megjegyezte, a hétvégi meccsnek is megvan az áldozata, de azt nem közölte, melyik játékosa dőlt ki.

„Mindenkinek van egy álomcsapata, de nem lehet mindig azzal játszani, mert a játékosok azt nem bírják fizikálisan és mentálisan. Egyeseknek alig volt szünet, ráadásul az idény azonnal élet-halál meccsekkel kezdődik. Az olyan csapatoknak, mint a Ferencváros, a július és az augusztus meghatározza az egész évet” – fogalmazott a tréner, aki hozzátette, a keret adott ahhoz, hogy rotáljon.

Sigér Dávid arról beszélt, hogy egyrészt

a futballban nincs lefutott mérkőzés,

másrészt a saját presztízsük miatt is fontos, hogy mit raknak le a pályára a máltai rivális ellen.

„A legutóbbi hazai bajnokin kikaptunk, ezt az elégedetlenséget fel lehet használni motivációként. Engem személy szerint rettentően zavar ez a hazai vereség. Remélem, másokat is, mert ha a kudarc kellően zavarja a játékosokat, akkor abból előnyt lehet kovácsolni, mert extra motivációt ad” – utalt a védekező középpályás arra, hogy a zöld-fehérek vasárnap 2–1-re alulmaradtak a Puskás Akadémiával szemben.

A válogatott futballista kijelentette, hogy a csoportkörbe jutás a cél, de nem szabad túlzottan előre tekinteni, nehogy elbukjon a csapat a következő lépcsőfokon.

„A harmadik meccs szokott nehézséget okozni a sorozatterhelésben. De az sem mindegy a frissesség szempontjából, hogy három vagy négy nap van a két találkozó között, illetve otthon vagy idegenben lépünk pályára” – mondta 32 éves válogatott futballista, aki szerint viszont "egyértelmű könnyebbséget jelent" a magabiztos előny, mert ilyenkor az ellenfélnek kell extra erőt mozgósítania.

Saját formáját illetően úgy fogalmazott, mentálisan ott tart, ahol a két évvel ezelőtti sérülése előtt. Saját bevallása szerint ki van éhezve a játékra, ami megalapozza, hogy ugyanazt a teljesítményt nyújtsa, mint korábban.

Az M4 Sport élőben közvetíti a Groupama Arénában 19 órakor kezdődő csütörtöki meccset. A továbbjutó a negyedik fordulóban a litván Zalgiris Vilnius és a svéd Häcken Európa-liga-párharcának vesztesével küzdhet majd meg a csoportkörös szereplésért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×