eur:
389.2
usd:
361.74
bux:
68097.56
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Sigér Dávid ferencvárosi gólszerző a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Shamrock Rovers mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2023. július 27-én.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Eldöntötte már Máltán a Ferencváros a továbbjutást: 6-1-re nyert

A Ferencváros az első félidőben még „csak” 1-0-ra vezetett a Hamrun Spartans ellen a Konferencia-liga harmadik selejtezőkörében, de a másodikban megszórta máltai ellenfelét. Az idegenbeli 6-1 formálissá tette a jövő heti visszavágót.

A két összeállítás. Hamrun Spartans: Marchetti – Mbong, Borg, Emerson, Bjelicsics – Elionay, Prsa, Nenov, Camenzuli – Jonny, S. Paintsil.

FTC: Dibusz – Makreckis, S. Mmaee, Cissé, C. Ramírez – Sigér, Ben Romdan – Abu Fani – Zachariassen, Varga B., Adama Traoré.

Góllal kezdődött a mérkőzés, a 3. percben Abu Fani 30 méterről óriási gólt lőtt a felső sarokba. Nagyszerű és egyben megnyugtató kezdés.

Dibusz Dénesnek van már védése, Painstsil éles szögből leadott lövését hárította.

A 17. percben Zachariassen lövése a kapu fölé szállt. Traoré, sőt, még korábban Ben Romdan is megharcolt a labdáért.

Sigért és Zachariassent is ápolni kellet, majd Traoré labdája az ex-laziós kapus, Marchetti ölében halt el.

Jó az olasz kapus, Ben Romdan tizenhárom méteres, éles lövését ütötte ki.

(Ennek a párharcnak a győztese, továbbjutója, majd a Zalgiris Vilnius–BK Häcken Európa-liga-mérkőzés VESZTESÉVEL találkozik a Konferencia-liga csoportkörébe jutásért. A litvániai mérkőzést a svédek 3-1-re megnyerték, így nagy az esélye, hogy a Zalgiris kerül majd át a Konferencia-ligába.)

Volt azért a nemzetközi porondon a Ferencvárosnak ennél pörgősebb mérkőzése is. De az első félidő az eredmény szempontjából jó, vezet a Fradi Abu Fani bomba góljával.

Egyik csapat sem cserélt a második félidő előtt.

Makreckis betört a tizenhatoson belülre, Vargától visszakapta a labdát, de a lövését blokkolták.

Már két góllal vezet a Fradi. Az 51. percben Varga lekészítette a labdát Abu Faninak, a lövése lepattant, Traoré ismételt, akkor meg felpörgött a labda, Zachariassen pedig az ötösről, előredőlve, az üres kapuba fejelt, 0-2.

Egy perccel később Varga Barnabás növelte az előnyt. Zachariassen közeli lövését Marchetti még bravúrral védte, de a labda kicsit hátrább, Varga Barnabás elé pattant, aki a kapuba lőtt, 0-3. (Az akció során Zachariassen lesen ért labdához, de nincs VAR, ezúttal szerencsére.)

Már négy, Abu Fani addig forgolódott, ameddig nem tudta beemelni a labdát a védők közül kilépő Varga Barnabás elé. A középcsatár szépen kilőtte a jobb alsó sarkot, 0-4.

Varga Barnabás lemásolta a második gólját, 0-5.

A 72. percben Varga Barnabás elé pattant a labda, belekapott, de a kapufáról kipattant. Nincs meg a mesternégyes…

Traoré szép szólója után Marchetti bravúrral (és a kapufa segítségével) védett.

A mérkőzés utolsó perceiben a máltaiak több távoli lövéssel veszélyeztettek, ezek közül az egyikkel Montebello szépített.

Negyven másodperccel később Tokmac, Traoré és Owusu meglódult, utóbbi pedig góllal zárta le az akciót, 1-6.

Vége a mérkőzésnek, a 6-1 a Ferencváros valaha volt egyik legnagyobb különbségú idegenbeli sikere a nemzetközi kupaporondon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×