eur:
390.52
usd:
364.83
bux:
68199.95
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Unsplash

Eladja a DIGI mobilinfrastruktúráját a 4iG

Az előfizetők sikeres Vodafone-os hálózatváltását követően a tranzakció a használaton kívüli toronyhálózatot, rádióhálózati eszközöket és frekvenciahasználati jogot érinti.

A 4iG csoport távközlési portfólióját tulajdonló Antenna Hungária Zrt. adás-vételi megállapodást kötött a Pro-M Zrt.-vel a DIGI Magyarország mobilinfrastruktúrájának értékesítéséről – tette közzé a Budapest Értéktőzsde oldalán a 4iG Nyrt.

A DIGI Távközlési Kft.-ből idén májusban vált ki a MIS Omega Mobilhálózat Kft., amely a toronyhálózat mellett a saját és bérelt telephelyeket, illetve ezek teljes infrastruktúráját, valamint a 4G szolgáltatást biztosító aktív és passzív rádióhálózati eszközöket, illetve átjátszó állomásokból álló mobilhálózati infrastruktúrát, továbbá az 1800Mhz frekvenciatartomány használatához kapcsolódó jogot, illetve rádióengedélyt is tulajdonolja. A DIGI mobilhálózati eszközeinek értékesítésére a 4iG több potenciális vevővel is tárgyalást folytatott, amelyek közül a Pro-M Zrt. ajánlatát fogadta el. Az összesen 68 milliárd forint értékű tranzakció ellenértéke a vételár mellett tartalmazza a Pro-M Zrt. által igényelt egy éves üzemeltetési, továbbá a toronyinfrastruktúrához tartozó új core-hálózat kiépítésének költségeit is.

A vevő a tranzakció részeként a vételárat 2024. július 31-ig három részletben fizeti meg.

A 4iG távközlési üzletágát érintő integrációs stratégia egyik sarokpontja a vállalatcsoport társaságaiban meglévő infrastruktúra racionalizálása, illetve monetizálása. Ennek érdekében a 4iG csoport jelenleg is vizsgálja magyarországi vezetékes, valamint a nyugat-balkáni passzív mobil infrastruktúrával kapcsolatos összevonási és kiszervezési lehetőségeket a telekommunikációs üzleti folyamatainak átalakítása, a jövedelmezőség javítása, illetve tőkebevonási lehetőségek céljából - közölte a vállalat.

A magyar állam tulajdonában lévő és a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Zrt. leányvállalataként működő Pro-M, a hazai készenléti szervek távközlési szolgáltatója. A vállalat a szélessávú mobiladatátviteli infrastruktúra megvásárlásával hatékonyan hajthatja végre a stratégiáját, és a tranzakcióval a Pro-M hosszú évekkel lerövidíti a szélessávú mobil- és hangadatszolgáltatást biztosító PPDR rendszer fejlesztési időszakát. Az új készenléti hálózat alkalmas a rendvédelmi szervek, a Magyar Honvédség és a katasztrófavédelem saját készenléti rádiófrekvenciás hálózatának megvalósítására. Az infrastruktúra és a hálózat segítségével a Pro-M Zrt. a gáz-, áram- és vízszolgáltató vállalatoknak nyújtott zártláncú, szegmentált kommunikációs hálózat szolgáltatásai is kibővülnek. Az akvizícióval javul a már meglévő infrastruktúra lefedettsége és rendelkezésre állása, amely mellett a kommunikáció is biztonságosabbá válik.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Nincs ma hiány piacmozgató gazdasági eseményekből: délelőtt sorra érkeztek a GDP adatok az EU-s országokból, illetve közzétették az eurózóna inflációs és növekedési adatát is, ami alapján elmondható, hogy a térség gazdasága az első negyedévben az elemzői várakozásokat meghaladó növekedést mutatott az előző negyedévhez képest - ennek ismeretében megmaradhat a júniusi kamatvágá esélye. Eközben tovább dübörög a gyorsjelentési szezon, kedvezőtlen számok érkeztek többek között a Volkswagentől. Egyelőre csak visszafogott mozgásokat lehet látni az európai tőzsdéken.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 12:47
×
×
×
×