eur:
389.25
usd:
362.66
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Pekler Zalán a férfi légpuska 10 méteres versenyszámának selejtezőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Aszaka Lőtéren 2021. július 25-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Pekler Zalán olimpiai kvótát szerzett

Pekler Zalán olimpiai kvótát szerzett a kisöbű szabadpuska összetett számban vasárnap az Európa Játékok Wroclawban zajló sportlövőversenyén.

A komáromiak klasszisa a 3x20 lövéses alapversenyből 593 körrel a harmadik helyen került be a nyolcas döntőbe, melyben két olyan sportoló volt, akinek volt már kvalifikációja a nyári játékokra, így Pekler az aranyért hét, a kvótáért öt riválissal küzdött meg. A fináléban fokozatosan javuló teljesítménnyel a magyar lövő a második helyen zárt és bekerült az aranymeccsbe, amivel megszerezte a kvótát, miután döntős riválisa a párizsi helyét már korábban megszerző cseh Jiri Privratsky volt.

A győzelemért rendezett mérkőzést aztán simán, 16-10-re nyerte meg Pekler Zalán, aki harmadik EJ-aranyérmét gyűjtötte be azok után, hogy csütörtökön Mészáros Eszterrel a légpuska vegyescsapatban, szombaton pedig Hammerl Somával és Péni Istvánnal a légpuska férfi csapatversenyében diadalmaskodott.

Pekler a magyar sportlövők első párizsi kvótáját szerezte meg.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×