eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Tour de Hongrie,

Kőkemény pilisi emelkedők, csodás Duna-part – indul az ötnapos Tour de Hongrie

Szerdától vasárnapig rendezik a Tour de Hongrie profi országúti kerékpáros körversenyt. Eisenkrammer Károly főszervező az InfoRádiónak beszélt az útvonalról és a magyarok esélyeiről is.

Öt napon keresztül száguldoznak a Tour de Hongrie-ra benevezett kerékpárosok Magyarország útjain.

"Ebben az évben Szentgotthárdról indul a mezőny, az osztrák-szlovén-magyar hármashatár mellől, és onnan közeledünk Budapest irányába. Egy szentgotthárdi szakaszt egy Zalaegerszeg-Keszthely követi balaton-felvidéki kitérővel. Mindkettő sík szakasz lesz, ami a sprintereknek kedvez. Következik egy hegyi emelkedős szakasz Kaposvár és Pécs között, a Mecsekben három kört is meg fog tenni a mezőny. Szombaton a mezőny Budapesthez közel költözik, Martonvásár és Dobogókő között lesz egy 206 km hosszú szakasz - megintcsak körpályán -, kemény emelkedőkön fognak feltekerni Pilisszántónál, Csobánkánál, Pilisvörösvárnál, ez egy igen kemény kihívás a hegyi versenyzőknek. A befejező szakasz Budapesten lesz egy gyönyörűszép körpályán, a Duna partján a Komjádi-uszodánál lesz a rajt, 16 kört fog megtenni a mezőny, 150 km a versenytáv Budapest 150. születésnapja előtt tisztelegve.

16-szor megy át a mezőny a Margit hídon, a pesti alsó rakparton, a Lánchídon, megkerülik a Várat, az Alagúton térnek vissza a Clark Ádám térre, a Fő utca felé térnek vissza az uszodához.

Szerintem a világ egyik legszebb, ha nem a legszebb versenyét fogjuk idén megrendezni Magyarországon, de nemcsak szép, hanem izgalmas is" - részletezte Eisenkrammer Károly.

A verseny idén igen rangosra sikeredik, itt lesz a Tour de France legjobb sprintere - zöld trikósa -, az olimpiai bajnok, tavalyi Tour-szakaszgyőztesek, Európa-bajnokok, tehát "magasan van a léc".

"Aki tehát idén szeretne Tour de Hongrie-t nyerni, annak egy Tour de France-győztest is le kell győznie" - hangsúlyozta a főszervező.

Ami a magyarokat illeti: 15-en indulnak. Az esélyeikről is beszélt Eisenkrammer, bármelyik szakaszon bravúr lesz a legjobb 10 közé kerülni, ennek ellenére például Karl Ádám okozhat meglepetést a sík szakaszokon, Dina Márton pedig a hegyeken (Pilis, Mecsek).

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×