eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
MTI/Kovács Tamás
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Pofont kapott Szilágyi Áron, de nem bánja

A háromszoros olimpiai bajnok kardvívó bronzéremmel kezdte a párizsi kvalifikációs időszakot a szöuli Grand Prix-n, az elődöntőben nagyon simán kapott ki a hazai közönségkedvenctől.

"Abszolút tudtam örülni ennek a bronzéremnek, nem gondoltam verseny közben egyszer sem arra, hogy ez egy kvalifikációs Grand Prix, hiszen mi a csapattal szeretnénk megszerezni a kvótát, ebből a szempontból az első fontos verseny majd a madridi Világkupa lesz" – mondta el az InfoRádióban Szilágyi Áron.

A háromszoros olimpiai bajnok kardvívó úgy érezte, jó formában volt, akadtak szoros és jól megvívott asszói, magabiztos csörtéi, míg egyszer csak az elődöntőben a korai Oh Szang Ukkal találta szembe magát, akire nem volt ellenszere. "Gyorsabb volt, ügyesebb volt, jobban gondolkodott. Rég volt, hogy ennyire megvertek a páston, de talán még ez a pofon jókor jön, hiszen egyrészt a kvalifikációs időszak elején vagyunk, másrészt az év végi fontos versenyek – az Európa- és a világbajnokság – előtti utolsó felkészülési időszakot kezdjük meg" – mondta a kardvívó.

Fontos tanulság, hogy

Oh Szang Uk ellen külön kell készülni.

A koreai versenyző sérült volt, ezért hiányzott a versenyekről. Szilágyi Áron is kihagyott ki jó néhány viadalt az előző háromnegyed évből, de a koreai talán még többet. Várták, hogy visszajöjjön a vérkeringésbe, ez volt a második versenye, műteni is kellett.

"Azt nem gondoltam, hogy így visszarobban és csúcsformába tud ilyen gyorsan kerülni. Ezért kicsit meg is feledkeztünk róla, az utóbbi időben inkább Sandro Bazadzéra készültünk" – mondta, hozzátéve, hogy a világranglista-vezető grúz ellenfele volt a legnagyobb kihívás az elmúlt időszakban pár feltörekvő fiatal mellett. Oh Szang Uk egyértelműen bejelentkezett a világbajnoki aranyéremért, és a következő hetek arról szólnak majd, hogy belőle próbálnak felkészülni.

Szilágyi Áron az elmúlt másfél évben részben Londonban élt, eközben itthon is készült a fontosabb versenyek előtt. A visszaköltözés nem volt kihívás, sőt, "inkább ez a természetes". Örül annak, hogy a kvalifikációs időszakot a társaival együtt kezdte meg, biztosítva ezzel, hogy a 2024-es párizsi olimpiára tökéletes legyen a felkészülés.

Csapattársaival, Szatmári Andrással, Decsi Tamással és Gémesi Csanáddal közös edzőtáborozás régen volt, de az egyesületben mindenki készül. Vannak közös keretedzések, de a közös utazások és edzőtáborozások hozzák össze őket igazán. A következő két hónapban az a feladatuk, hogy ezt összerakják, és ugyanolyan jó felkészülést csináljanak, mint amit egyébként szoktak.

Madrid, Krakkó és Milánó a kulcsfontosságú helyszín, így nem kell nagy távolságokat utazni.

Könnyebbség Európában versenyezni, de egymás után viszonylag gyorsan kell csúcsformába lendülni. A madridi Világkupa fontos, hiszen az a csapat első kvalifikációs versenye. Szilágyi Áron hozzátette: elsősorban a milánói világbajnokság lebeg a lelki szemei előtt, úgyhogy majd július 18-tól kell csúcsformába lendülnie az egyéni és a csapatversenyen.

A teljes interjú az InfoRádió Vívópercek című műsorában hangzott el, és ide kattintva elérhető.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×