eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Nyitókép: Pixabay.com

Az orosz kajakozóknak is kemény feltételt szabtak az olimpiáért

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség ismét engedélyezi az orosz és fehérorosz sportolóknak a versenyzést, ha nem támogatják hazájuk ukrajnai háborúját.

Az ICF - követve a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) ajánlását - úgy rendelkezett, hogy megszünteti a tavaly februárban, az ukrajnai háború kirobbanása után hozott szankciókat, és az orosz, valamint a fehérorosz versenyzők egyénileg, semleges színekben indulhatnak nemzetközi viadalokon.

Az olimpiai sportágak nemzetközi szövetségei közül többek között az asztaliteniszezők, az öttusázók, a vívók, a cselgáncsozók és a tekvondósok is úgy döntöttek korábban, hogy semlegesként visszaengedik versenyeikre az orosz és fehérorosz sportolókat.

A jövő nyári, párizsi olimpia tekintetében a NOB későbbre ígért döntést a két nemzet sportolóinak részvételi lehetőségéről, Ukrajna pedig a játékok bojkottjával fenyegetett, ha az oroszok ott lehetnek az eseményen.

Címlapról ajánljuk

Nagyszerű győzelmek és híres vereségek – így kezdte eddig a magyar válogatott a nagy tornákat

Felemás eredményeket hoztak a magyar válogatott eddigi bemutatkozó mérkőzései a nagy tornákon. A sor győzelemmel kezdődött 1934-ben. Érdekes: Németországban először játszik Eb- vagy vb-mérkőzést a délután fehér mezben játszó „meggypiros” alakulat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×