eur:
391.05
usd:
366.11
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokságban vezető Napoli játékosait ábrázoló agyagfigurák Genny Di Virgilio olasz kézműves mester nápolyi műhelyében 2023. április 28-án.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Ciro Fusco

Nápolyban elhalasztották a bajnokavatást

Noha az Internazionale megteremtette a lehetőségét annak, hogy a Napoli már ezen a hétvégén megnyerje az olasz labdarúgó-bajnoki élvonal, a Serie A 2022–2023-as idényét, Luciano Spalletti együttese „kihagyta a ziccert”.

A forduló előtt úgy festett a kép, hogy a Napoli már vasárnap délután öt óra körül bajnok lesz, ha a Lazio nem tud nyerni az Internazionale ellen a San Siróban, a listavezető pedig legyőzi a „campaniai derbin”, a Diego Maradonáról elnevezett stadionban a Salernitánát.

A Lazio ugyan vezetést szerzett Milánóban Anderson góljával, de a fekete-kékek három góllal feleltek. Lautaro Martínez két gólt szerzett, Gosens pedig egyet. (A német védő meg is sérült.). A 3-1-es Inter-győzelem azt jelentette, hogy a nem sokkal később kezdődő nápolyi mérkőzésen a győzelem egyben a bajnoki címet jelentené a házigazdáknak.

A Napoli idegesen játszott, de a 62. percben Raspadori labdájából Olivera megszerezte a vezetést. Már csak ki kellett volna bekkelni a hátralévő körülbelül félórát. Ám a francia-szenegáli Boulaye Dia a 84. percben kiegyenlített, ezzel pedig elodázta a bajnokavatást.

Nagy izgalomra így sincsen oka a Napolinak, noha a csapat nyilvánvalóan szeretett volna a saját közönsége előtt, otthon ünnepelni. A bajnokságból még hat forduló van hátra, előnye a második helyezett Lazióval szemben 18 pont. Ez azt jelenti, hogy – a rengeteg matematikai lehetőség közül csak kettőt véve – a Napoli bajnok lesz, ha a hátralévő hat meccsen szerez egyetlen pontot, vagy, ha a Lazio nem produkál a későbbiekben százszázalékos mérleget.

A következő fordulóban a Napoli Udinében játszik majd, a Lazio pedig a Sassuolót fogadja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 18:49
×
×
×
×