eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
fotó: Testnevelési Egyetem
Nyitókép: Testnevelési Egyetem

Amerikába készül egy magyar sikeredző

Távozik posztjáról Magyar Bianka, a TFSE-MTK női kosárlabdacsapatának vezetőedzője, aki az Egyesült Államokban szeretné folytatni pályafutását.

Az NB I-ben hatodik helyen végzett budapesti együttesnél öt évet eltöltött tréner csütörtökön az MTI-nek elmondta, hogy új kihívásokra vágyik.

"Amikor átvettem a csapatot, a másodosztályban szerepelt, most pedig a lányok a legjobb hatban zártak az élvonalban, így elindulhatnak ősszel az Európa Kupában. Csodálatos és nagyon sikeres öt év van mögöttünk, de eljött az idő a váltásra. Szeretnék új ingereket, valamint tovább tanulni és fejlődni, ezért az amerikai egyetemi bajnokságban képzelem el a jövőmet egy edzői stábban, illetve ha ez nem sikerül, akkor egy európai klubnál helyezkednék el" - jelentette ki a 32 éves szakember.

Magyar Bianka kifejtette, tavaly fejezte be a nemzetközi szövetség (FIBA) legmagasabb edzői kurzusát, mellyel

három év alatt FIBA FECC diplomát szerzett.

A TFSE-nél emellett is nagy változások zajlanak, mivel a fővárosiak a múlt héten vívták utolsó mérkőzésüket a városmajori csarnokban, és a következő szezont már a nyáron megnyíló Csörsz utcai modern arénában kezdik meg.

Fotónk a Testnevelési Egyetem felvétele, a diploma megszerzésekor készült.

Címlapról ajánljuk
Durva csapadékcsúcsok, szélsőséges időjárás: mielőbbi óvintézkedéseket sürgetnek

Durva csapadékcsúcsok, szélsőséges időjárás: mielőbbi óvintézkedéseket sürgetnek

Egy frissen végzett kutatás szerint a válaszadók 37 százaléka a csatornázás segítségével egyszerűen megszabadulna az értékes esővíztől. Minden második városlakó pedig a betonfelületek csökkentését, illetve a víz tárolását, szikkasztását és hasznosítását tartja jó megoldásnak – mondta az InfoRádióban Feitel Balazs, az Ipsos Zrt. ügyvezető igazgatója.

Moszkva: a Steadfast Defender a hidegháborús gondolkodásmódhoz való végleges visszatérés

Moszkva szerint a hadgyakorlat annak bizonyítéka, hogy a NATO egy Oroszországgal szembeni esetleges fegyveres konfliktusra készül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 19:40
2024. május 4. 18:00
×
×
×
×