eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin
Kovács Zsófia talajgyakorlata után, az antalyai olimpiai kvalifikációs torna Európa-bajnokság női egyéni összetettjében 2023. április 14-én. Kovács ezüstérmet nyert.
Nyitókép: MTI/EPA/Erdem Sahin

Óvás után újabb magyar érem a torna Európa-bajnokságon

Kovács Zsófia bronzérmet nyert gerendán vasárnap az antalyai torna Európa-bajnokságon.

A háromszoros Eb-győztes magyar tornász a második legjobb eredménnyel jutott be a nyolcas döntőbe, így éremre esélyesként mutathatta be gyakorlatát. Stabilan és szépen tornázott, minimális megingásai voltak csupán, a végén pedig a duplaszaltós leugrást is szépen hajtotta végre, a leérkezésnél kicsit ellépett.

Bemutatójára 13,500 pontot kapott, ezzel úgy tűnt, 33 ezreddel lemarad a dobogóról. A magyar csapat azonban óvást nyújtott be az egyik elem megítélését vitatva, ennek helyt adtak, így Kovács 13,700 ponttal egy pozíciót előrelépett. Úgy lett harmadik, hogy azonos ponttal zárt a második Manila Espositóval, de az olasz a kivitelezésben jobb volt.

Gerendán ez a magyar torna első Eb-érme. Kovács pénteken második volt egyéni összetettben, szombaton pedig ötödik lett felemáskorláton. Később még talajon is szerepel majd a döntőben, akárcsak a férfiaknál nyújtón Mészáros Krisztofer és Balázs Krisztián.

Eredmény:

nők:

gerenda, Európa-bajnok:

Sanne Wevers (Hollandia) 13,800 pont

2. Manila Esposito (Olaszország) 13,700

3. Kovács Zsófia 13,700

Címlapról ajánljuk
Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Március elsejétől kell alkalmazni Magyarországon az új idegenrendészeti szabályrendszert, amely január elején lépett hatályba. A törvény célja az, hogy migránsok még vendégmunkásként se érkezhessenek hazánkba, akik pedig itt vannak, azok ne vehessék el a magyarok munkáját.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 1. 21:29
×
×
×
×